Θεσσαλονίκη Μαζί: Είμαστε αυτονόητα στο πλευρό των καλλιτεχνών και σε δράσεις για την στήριξή τους

THESSCITY 4.8.2020 | 18:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη Μαζί: Είμαστε αυτονόητα στο πλευρό των καλλιτεχνών και σε δράσεις για την στήριξή τους

THESSNEWS-DESK

«Είμαστε αυτονόητα στο πλευρό των καλλιτεχνών και σε δράσεις για την στήριξή τους, όπως η πρόταση του κινήματος support art workers για την υποστήριξη του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης» τονίζει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί.

«H παράταξή μας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ  θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη του ίδιου του Δημάρχου να συζητηθούν άμεσα οι σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις τους.

Όλοι Μαζί, οφείλουμε να στηρίξουμε με τις πράξεις μας,  όσους στηρίζουν καθημερινά την ψυχή και το πνεύμα μας», σημειώνει.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι του Πολιτισμού και της δημιουργίας πλήττονται βάναυσα από τις συνέπειες της πανδημίας και την ανεπάρκεια τόσο της κυβέρνησης όσο και την Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την στήριξή τους.

Η Πολιτεία, οφείλει να στηρίξει εμπράκτως τους ανθρώπους του Πολιτισμού και της δημιουργίας, ειδικότερα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ως παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί, είμαστε αυτονόητα στο πλευρό των καλλιτεχνών και σε δράσεις για την στήριξή τους, όπως η πρόταση του κινήματος support art workers για την υποστήριξη του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αναλάβει την πρωτοβουλία συγκρότησης ομάδας έργου διαπαραταξιακού ,με σκοπό την επικοινωνία με εκπροσώπους φορέων ,συλλόγων, κινημάτων αλλά και ανεξάρτητων καλλιτεχνων, σε μια ανοιχτή διαβούλευση της αντιμετώπισης και του σχεδιασμού μιας βιώσιμης για τον χώρο του πολιτισμού πρότασης.

Οι φορείς της πόλης, Μουσεία, Μουσεία, Μουσικά Σχήματα, Επιμελητήρια, συνεργαζόμενοι φορείς, εταιρίες και επιχειρηματίες να στηρίξουν εμπράκτως σε οικονομικό υλικοτεχνικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση να καλύψει έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Στεκόμαστε στο πλευρό των Art Workers και στηρίζουμε την πρότασή τους.

H παράταξή μας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ  θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη του ίδιου του Δημάρχου να συζητηθούν άμεσα οι σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις τους.

Όλοι Μαζί, οφείλουμε να στηρίξουμε με τις πράξεις μας,  όσους στηρίζουν καθημερινά την ψυχή και το πνεύμα μας.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω