ΘΕΜΑ ΡΘ: Κλειστές οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Μαρτίου μετά τις 12:30 λόγω… καύσωνα την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Ιουλίου (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 31.7.2020 | 12:17 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΘΕΜΑ ΡΘ: Κλειστές οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Μαρτίου μετά τις 12:30 λόγω… καύσωνα την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Ιουλίου (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Διαμαρτυρίες και καταγγελίες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τον ΕΦΚΑ 25ης Μαρτίου που συστεγάζεται με το Κέντρο Υγείας Καλαμαριάς σε κτίριο στην Οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ χθες και σήμερα αποχωρούν στις 12:30 μ.μ. λόγω πλημμελούς λειτουργίας των κλιματιστικών.

Στελέχη του φορέα με τα οποία επικοινώνησε το Ράδιο Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν το πρόβλημα λέγοντας μάλιστα ότι συνεχίζεται επί πέντε χρόνια επειδή η γραφειοκρατία του Δημοσίου αδυνατεί να δώσει λύση και παραμένει στην ανταλλαγή εγγράφων.

Στο τριώροφο κτήριο υπάρχουν περίπου 13-14 κλιματιστικά και από αυτά δεν λειτουργούν όλα με συνέπεια η κατάσταση στο εσωτερικό των υπηρεσιών να είναι αποπνικτική με πολίτες και εργαζόμενους να ταλαιπωρούνται. Στα γραφεία και τους χώρους αναμονής υπάρχουν ανεμιστήρες.

Οι υπηρεσίες του κέντρου υγείας που βρίσκονται στον 2ο και 3ο όροφο λειτουργούν κανονικά μέχρι τη λήξη του ωραρίου που είναι στις 3 το μεσημέρι.

Στα ιατρεία του 2ου ορόφου υπάρχουν κάποια κλιματικά όπως και στο χώρο όπου λειτουργούν τα ΚΕΠΑ στον 3ο όροφο, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι χώροι της αναμονής των πολιτών μετατρέπονται τις ζεστές ημέρες σε φούρνο.

Οι πολίτες βιώνουν τη δυσάρεστη εμπειρία να φορούν την προστατευτική  μάσκα λόγω κορωνοϊού και να ασφυκτιούν περαιτέρω από τις υψηλές θερμοκρασίες. Αρκετοί μάλιστα που προήλθαν σήμερα είχαν βεντάλια και χαρτιά ανά χείρας σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν.

Εν τω μεταξύ το ζήτημα είναι ευρύτερο, αφού η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει εκδώσει οδηγία λειτουργίας που αφορά στις υπηρεσίες όλης της χώρας.

Πέραν αυτών αφρόντιστος είναι ο εξωτερικός χώρος με τον κήπο να έχει μετατραπεί σε μια ζούγκλα από ξερά χόρτα ενώ τα κάγκελα έχουν γεμίσει πανό, αφίσες και μικρές αγγελίες.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω