Σ. Αναστασιάδης στο ΡΘ: Να προκληθεί οικουμενικός συναγερμός απέναντι στην ύβρη του Ερντογάν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 24.7.2020 | 12:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σ. Αναστασιάδης στο ΡΘ: Να προκληθεί οικουμενικός συναγερμός απέναντι στην ύβρη του Ερντογάν

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Σάββας Αναστασιάδης.

Προχθές Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση κατά την οποία σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, καταδικάστηκε η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ενώ όπως είπε «ερμηνεύσαμε την στρατηγική και την λογική που έχει αυτή η κίνηση του Ερντογάν, αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε απόφαση, ενημερώσαμε όλα τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (ΠΑΔΕ) να φέρουν το θέμα στα κοινοβούλια τους, να προκαλέσουν συζήτηση,  να ενημερώσουν και να ζητήσουν να παρθούν καταδικαστικές αποφάσεις στην προκλητικότητα της Τουρκίας».

«Να προκληθεί ένας συναγερμός οικουμενικός απέναντι σε αυτή την ύβρη θα έλεγα του Ερντογάν. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και να μην κινητοποιήσουμε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Τις κοινωνίες τους διανοούμενους, τα πανεπιστήμια. Πρέπει να εκδηλώσουν την αντίδραση τους πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

«Οι Έλληνες ξαφνιαστήκαμε από τη στάση της Ρωσίας. Η στάση δεν ήταν αυτή που ανέμενε ο Ορθόδοξος κόσμος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε αδρανείς. Όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση πιέζουν και πιστεύω η Ε.Ε πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις», υπογράμμισε.

Σχετικά με τον Πατριάρχη ο κ. Αναστασιάδης είπε με νόημα πως «ζει σε ένα περιβάλλον, είναι Τούρκος πολίτης, πρέπει να τον προφυλάξουμε δεν πρέπει να τον εμπλέξουμε περισσότερο»

Τέλος ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «ζητάμε την ένταξη της Γενοκτονίας των λαών της Ανατολής από τους Τούρκους στην διπλωματική ατζέντα της Ελληνικής κυβέρνησης. Η ελληνική διπλωματία θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να εντάξει στην ατζέντα της αυτό το αίτημα και να τίθεται και αυτό το θέμα που ενοχλεί τους τούρκους», πρόσθεσε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω