Ας μεταφέρουν τη Βουλή στον Γέρακα

ΑΠΟΨΕΙΣ 12.9.2016 | 00:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ας μεταφέρουν τη Βουλή στον Γέρακα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Ξεκίνησε για ακόμη μία χρονιά η συζήτηση για το αν θα πρέπει να έρχονται πολιτικοί αρχηγοί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα ο Πρωθυπουργός, επειδή γίνονται διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, το κέντρο αστυνομοκρατείται και η αγορά έχει ένα χαμένο Σαββατοκύριακο.

Οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ ξεκίνησαν την εποχή Σημίτη με τα συνδικάτα να βρίσκουν έναν ακόμη συμβολισμό, για να συσπειρώσουν το εργατικό κίνημα που φυλλορροεί την τελευταία 20ετία. Είναι γεγονός ότι οι μεγαλύτερες πορείες γίνονται στη ΔΕΘ, στις εκδηλώσεις της  17ης  Νοέμβρη, στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και στην ψήφιση των μνημονίων.

Όσοι υποστηρίζουν ότι η ΔΕΘ είναι οικονομικό γεγονός ή ένα happening της πόλης και προτείνουν να μην έρχονται οι πολιτικοί υπολογίζουν ότι έτσι δεν θα έχουν νόημα οι πορείες και οι διαδηλώσεις. Μα οι μεγαλύτερες πορείες της ΔΕΘ των τελευταίων χρόνων έγιναν επί Σαμαρά, ο οποίος μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχε αναχωρήσει από την πόλη, αφού μιλούσε μόνο στα εγκαίνια καταργώντας τη συνέντευξη Τύπου.

Κινδυνέψαμε στο παρελθόν να χάσουμε από τα χέρια μας τη ΔΕΘ και να κατέβει και αυτή στην Αθήνα. Κινδυνέψαμε να αποδυναμωθεί χρόνο με τον χρόνο, μέχρι η σημερινή διοίκηση να δείξει ότι η πόλη την αγαπά ξανά και την αγκαλιάζει.  

Οφείλουμε σαν πόλη να απαιτούμε συνεχείς και περισσότερες επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών και όχι να διώχνουμε τη μία και μοναδική που υπάρχει, απλώς γιατί η πόλη κινδυνεύει από επεισόδια. 

Ας μετακινήσουν τότε και τη Βουλή στον Γέρακα, για να μην «καίγεται» το Σύνταγμα κάθε φορά.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #18 (10-11/09/2016)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω