Κορωνοϊός: Ο δείκτης Rt σταθερά κάτω από το 1

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 16.7.2020 | 15:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Ο δείκτης Rt σταθερά κάτω από το 1

THESSNEWS-DESK

O επιδημιολογικός δείκτης Rt παρά την αύξηση στον μέρος όρο των ημερήσιων κρουσμάτων με κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα παραμένει σταθερά κάτω από το 1.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ένατη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου για τον Covid-19 το διάστημα 8-15 Ιουλίου παρατηρείται αύξηση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων που πλέον διαμορφώνεται  στα 35 κρούσματα ανά ημέρα, από 25 στην προηγούμενη έκθεση. Η παραμονή του δείκτη Rt σε επίπεδα χαμηλότερα της μονάδας και το γεγονός ότι συνυπάρχει με  αυξημένο σε σχέση με την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου, ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, δείχνει ότι συνολικά η πορεία της επιδημίας δεν φαίνεται να επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση του ποσοστού των επαφών.

Σημειώνεται ότι σε ημερήσια βάση σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, ενώ τα υπόλοιπα μοιράζονται ανά την Ελλάδα, π.χ. Ξάνθη, Καστοριά, Αττική, Θεσσαλονίκη. Από τις πύλες εισόδου τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών επί του συνόλου δειγμάτων εντοπίζονται στον Προμαχώνα . Ως εκ τούτου, και δεδομένου του επιδημιολογικού προφίλ των Βαλκανικών χωρών συνολικά αποφασίστηκε η διέλευση από τον Προμαχώνα αποκλειστικά με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ. Επιπρόσθετα, η συρροή κρουσμάτων που είχε εντοπιστεί στην Ξάνθη με επίκεντρο τον Εχίνο, μολονότι εξακολουθεί να παράγει νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση, δε φαίνεται να έχει την ίδια ένταση με τον Ιούνιο.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω