Κορωνοϊός: 51 παραβάσεις των μέτρων χθες σε όλη την χώρα– Πάνω από 13.000 ευρώ πρόστιμα – «Λουκέτο» 15 ημερών σε καταστήματα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.7.2020 | 12:02 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: 51 παραβάσεις των μέτρων χθες σε όλη την χώρα– Πάνω από 13.000 ευρώ πρόστιμα – «Λουκέτο» 15 ημερών σε καταστήματα

THESSNEWS-DESK

Συνολικά 569 σημεία ενδιαφέροντος ελέγχθηκαν χθες Τρίτη 14 Ιουλίου σε 69 Δήμους σε όλη την ελληνική επικράτεια, με αντικείμενο την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Οι έλεγχοι έγιναν από το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και από την Ελληνική Αστυνομία.

Ελέγχθηκαν συνολικά 569 σημεία ενδιαφέροντος (παραλίες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολυκαταστήματα, κ.α.) στα 39 εκ των οποίων βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις (ποσοστό 32,29%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 13.350€ που αφορούσαν κυρίως τη μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, καθώς και υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας.

Τέλος επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας δύο καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος για δεκαπέντε ημέρες.

 

ΦΩΤΟ αρχείου 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω