Σ. Δανιηλίδης στο ΡΘ: Βρέθηκαν δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια για δήμους που δέχτηκαν τα λαμαρινόκουτα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 15.7.2020 | 11:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σ. Δανιηλίδης στο ΡΘ: Βρέθηκαν δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια για δήμους που δέχτηκαν τα λαμαρινόκουτα

ΝΙΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ || [email protected]

Αναστέλλεται, με τροπολογία, για ένα έτος η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για τους δήμους Νεάπολης – Συκεών, Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης.

Η αναστολή σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, είναι συνέπεια των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού C0VΙD-15 και συγκεκριμένα της καθυστέρησης προς εξασφάλιση των απαιτούμενων αιθουσών που αφορούν δυνατότητα εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Μιλώντας στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη, αρχικά ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης χαρακτήρισε «αντικοινωνικό» και «αντιπαιδαγωγικό», τα τετράχρονα παιδιά να «σχολειοποιούνται» ενώ έκανε λόγω για έναν «άθλιο» νόμο που υποχρεώνει τα ζευγάρια να πάνε τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία.

Όπως είπε ο δήμαρχος, στον δήμο αναστέλλεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση «εξαιτίας των εγγράφων που απέστειλα και στην εισαγγελία και στα συναρμόδια υπουργία, καθιστώντας τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας υπόλογους εάν συμβεί οτιδήποτε στην ζωή, στην υγεία, στην ασφάλεια των παιδιών. Εμείς αρνηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να αρνούμαστε την τοποθέτηση λαμαρινόκουτων στις αυλές των σχολείων».

Παράλληλα ο κ. Δανιηλίδης, πρότεινε όπως είπε μια συμβιβαστική λύση η οποία υποβλήθηκε στον κ. Γαβρόγλου υπουργό Παιδείας επί κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή, κατά την οποία οι γονείς θα είχαν την επιλογή να στείλουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία εφόσον τους εξυπηρετούν αλλά ταυτόχρονα να έχουν και την δυνατότητα να τα στείλουν και στον παιδικό σταθμό αν επιθυμούν που όπως είπε «λειτουργεί με άλλους όρους και προδιαγραφές», και μπορεί να τους εξυπηρετεί καλύτερα.

«Από εκεί που δεν υπήρχαν χρήματα για να κατασκευαστούν νηπιαγωγεία με κλασική μορφή, βρέθηκαν δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία προωθούνται σε κάθε δήμο που δέχτηκε τα λαμαρινόκουτα», τονίζει ο δήμαρχος

Σχετικά με το τι θα γίνει με τα παιδιά, όπως είπε ο δήμαρχος σε αυτούς τους πέντε δήμους «θα φιλοξενηθούν κανονικότατα στις άριστες υποδομές των παιδικών σταθμών με διευρυμένο ωράριο  καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και με υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών. Μόλις την επόμενη εβδομάδα βγει η προκήρυξη για τα voucher, θα έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να τα πάρουν και να τα εγγράψουν δωρεών στους παιδικούς σταθμούς». 

 

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω