Το Καπάνι απέκτησε το... λογότυπο του! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

THESSCITY 5.1.2017 | 17:06 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το Καπάνι απέκτησε το... λογότυπο του! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ηλίας Μπουρμπούλας || [email protected]

Τραγούδια καλό κρασί και πολλά ψητά περιείχε η μεσημεριανή  γιορτή που διοργανώθηκε στην αγορά Βλάλη για τον εορτασμό της απόκτησης λογότυπου στο Καπάνι.

Ο υπεύθυνος δημοσιότητας και πληροφόρησης του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και  Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Ιωάννης Τσιτσόπουλος  δήλωσε στη ThessNews ότι «η σημερινή διοργάνωση είναι ένα επιστέγασμα μιας κίνησης η οποία ξεκίνησε πριν από δύο μήνες περίπου. Το ΚΕΠΑ στο πλαίσιο του έργου Design for Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέλησε να πραγματοποιήσει ένα πρότζεκτ σε μια αγορά της Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποφασιστικέ η προβολή της αγορά του Καπανίου».

Το Καπάνι επιλέχθηκε σύμφωνα με τον κ. Τσιτσόπουλο «διότι συνδυάζει τρία πράγματα τον πολιτισμό, την ιστορική παράδοση και την επιχειρηματικότητα».

 Σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Καπάνι αποφασίστηκε να υλοποιηθεί ένα λογότυπο το οποίο θα εκφράζει στο σύνολό του το Καπάνι, διότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο μέχρι τώρα. Μάλιστα η δημιουργία του λογότυπου πραγματοποιήθηκε από επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο Καπάνι.

Η διαδικασία της επιλογής του λογότυπου

«Το συγκεκριμένο λογότυπο επιλέχθηκε μεταξύ άλλον έπειτα από διαβούλευση η οποία πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Καπάνι. Παράλληλα δημιουργηθήκαν τα baner τα οποία τοποθετηθήκαν σε διάφορα σημεία εντός της αγοράς» τονίζει ο ίδιος.

Επιπλέον φτιάχτηκαν σακουλές οι οποίες φέρουν πάνω το λογότυπο του Καπανίου και τα καταστήματα τις προμηθεύονται ώστε να τοποθετούνται τα προϊόντα που αγοράζουν οι πολίτες.

Το πρώτο βήμα για την αναγέννηση έγινε

«Μια αυτή την κίνηση προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε το Καπάνι», δήλωσε η υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΚΕΠΑ Αγγελική Μπάρακλη.

Με την βοήθεια των καταστηματαρχών  το ΚΕΠΑ κατάφερε να κάνει τα πρώτα βήματα και να φτιάξει ένα λογότυπο το οποίο θα αντιπροσωπεύει όλα τα καταστήματα.

«Τα πρώτα σχόλια που έχουν γίνει είναι πολύ θετικά.  Το ΚΕΠΑ έκανε το πρώτο βήμα, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι των καταστηματαρχών να κάνουν τα επόμενα βήματα ώστε να αναπτυχθεί περεταίρω η αγορά. Επίσης υπάρχει ένα κομμάτι των πολιτών της Θεσσαλονίκης που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν το Καπάνι. Ευελπιστούμε με την σήμανση και με το λογότυπο που έχει δημιουργηθεί να γίνει γνωστό σε όλους» υπογραμμίζει η ίδια.

Η γνώμη των καταστηματαρχών της αγοράς Βλάλη

«Το λογότυπο και η απόκτηση ταυτότητας στο Καπάνι ελπίζω ότι είναι μια κίνηση η οποία θα τονώσει την αγοραστική κίνηση και δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα.

Τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί δραματικά η αγοραστική κίνηση στην αγορά και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε τα πρώτα θετικά δείγματα» σχολιάζει ο ιδιοκτήτης καταστήματος αλίπαστων Μανώλης Παπαδιαμαντάκης.

Οι αντιδράσεις για την έλλειψη ενημέρωσης προς τους επιχειρηματίες

«Το λογότυπο αυτό φτιάχτηκε για να γίνει γνωστό σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αυτό το κομμάτι της αγοράς του ιστορικού κέντρου της πόλης γιατί πλέον έχει νεκρώσει» τονίζει με νόημα στη ThessNews.

«Εγώ σαν καταστηματάρχης στην αγορά Βλάλη δεν ενημερώθηκα για καμία από αυτές τι κινήσεις που έχουν έγιναν αλλά ούτε και συμμετείχα στην διαδικασία επιλογής του λογότυπου. Καθώς όλα τα συμβούλια που έγιναν, πραγματοποιήθηκαν εν κρυπτώ. Αυτή η κίνηση είναι μια προχειροδουλειά όπως και σχεδόν όλες οι δράσεις που έχουν γίνει στο Καπάνι» αναφέρει ο ίδιος.

«Δεν είχα κάποια ενημέρωση ούτε προφορικός αλλά ούτε και γραπτώς ώστε να συμμετέχω και εγώ σε στην διαδικασία επιλογής του λογότυπου για το Καπάνι. Σαν ιδιοκτήτρια καταστήματος ενημερώθηκα μόνο για τις σακουλές που φέρουν το λογότυπο της αγοράς και φρόντισα να της προμηθευτώ από πολύ νωρίς» επισημαίνει η ιδιοκτήτρια καταστήματος εκκλησιαστικών ειδών στο Καπάνι Στρικούδη Αθηνά.

 Η Θεσσαλονίκη απέκτησε την εφαρμογή της

Στο γλέντι που στήθηκε σήμερα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά  στους Θεσσαλονικείς και μια καινοτόμα εφαρμογή η οποία φτιάχτηκε στην Θεσσαλονίκη.

Η εφαρμογή φέρει το όνομα bubbllz και βραβεύτηκε με το βραβείο επιχειρηματικότητας το 2016 από την Hellenic Awards. Η εταιρεία bubbllz ήταν η μοναδική εταιρία η οποία βραβεύτηκε από την Θεσσαλονίκη.

«Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθημερινά βγάζουν φωτογραφίες. σκοπός της εφαρμογής είναι οι χρήστες να βγάζουν φωτογραφίες μέσω της bubbllz  και να έρχονται σε επαφή με τους καταστηματάρχες ώστε να συμμετέχουν σε κληρώσεις που θα διοργανώνουν οι καταστηματάρχες της αγοράς Βλαλη.

Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα συνεχίζουν να βγάζουν τις φωτογραφίες τους και θα ανταμείβονται με τα πλούσια δώρα των καταστημάτων» επισημαίνει ο συνηδρυτής της εταιρείας bubbllz Γιώργος Θρασκίας.

Η εταιρία δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα το προσωπικό που εργάζεται σε αυτή είναι από την πόλη.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με android και με ios και μπορούν οι χρήστες να την κατεβάσουν από τις εκάστοτε πλατφόρμες.

Επίσης σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ ουσιαστικά είναι το παρθενικό ταξίδι της εφαρμογής όπου οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να συμμετέχουν στις κληρώσεις που έχουν οργανώσεις οι επιχειρηματίες στο Καπάνι.

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω