Χρ. Σκούρας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας – Αρνητικά τα τεστ 4 παιδιών και μιας εργαζόμενης που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.7.2020 | 20:46 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χρ. Σκούρας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας – Αρνητικά τα τεστ 4 παιδιών και μιας εργαζόμενης που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Αναστάτωση από θετικό κρούσμα κορωνοιού σε κατασκήνωση στις Νέες Φώκαιες, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Μια 15χρονη κοπέλα που βρισκόταν στην κατασκήνωση ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου το τεστ που υποβλήθηκε βγήκε θετικό.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης κ. Χρήστος Σκούρας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τόνισε πως η κοπέλα ανέβασε πυρετό 37,4 και άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο.

Απομονώθηκε στο ιατρείο και σχεδόν 24 ώρες μετά ειδοποιήθηκαν οι γονείς της.

Επίσης ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την κοπέλα και απομάκρυναν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σκούρα τα τεστ που έκαναν εξωτερικά τα 4
παιδιά και η Κοινοτάρχης ήταν αρνητικά.

Υπογράμμισε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα και υπάρχει συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Στην κατασκήνωση συνολικά υπάρχουν λίγο κάτω από 900 παιδιά. Μέχρι στιγμής έχουν φύγει 80 παιδιά τα οποία πήραν οι γονείς τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κατασκήνωσης:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Φωτογραφία από Janja Košuta Špegel από το Pixabay
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω