Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται οι 7 Σέρβοι τουρίστες που εντοπίστηκαν θετικοί στην Εύβοια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 11.7.2020 | 17:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται οι 7 Σέρβοι τουρίστες που εντοπίστηκαν θετικοί στην Εύβοια

THESSNEWS-DESK

Συνολικά επτά Σέρβοι τουρίστες από τα 45 δείγματα δειγματοληψίας που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Πευκί της Εύβοιας, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, για τους θετικούς στον ιό τουρίστες, έχει πραγματοποιηθεί ιχνηλάτιση των επαφών τους, ενώ σε εξέλιξη είναι διαδικασία επαναπατρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες και χρειάζεται συνεννόηση σε διπλωματικό επίπεδο. Ομοίως αναμένονται ενέργειες και για τη συνέχιση της ιχνηλάτησης στο Πευκί και την ευρύτερη περιοχή που διέμεναν και κινήθηκαν οι Σέρβοι τουρίστες.

 

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφέρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, οι άνθρωποι που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό, τέθηκαν αρχικά σε περιορισμό, ιχηλατίθηκαν οι τυχόν επαφές τους ενώ ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία.

«Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7 θετικά στον ιό άτομα και 37 αρνητικά.

Τα άτομα αυτά, στο σύνολό τους, (όπως και τα προ ημερών 80 από την ομάδα επισκεπτών της Σερβίας που εξετάσθηκαν στις 8 Ιουλίου), τέθηκαν αρχικώς σε περιορισμό στα καταλύματά τους, ιχνηλατήθηκαν οι τυχόν επαφές τους και κατόπιν οργανώθηκε και ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διακριτά για τα θετικά και αρνητικά δείγματα. ΕΟΔΥ, Περιφέρεια και Δήμος απομονώσαμε, ιχνηλατήσαμε και ήδη επαναπατρίζουμε τους Σέρβους επισκέπτες της Β. Εύβοιας.

Με νηφαλιότητα, συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία, χωρίς να διαταράσσουμε την τοπική μας Οικονομία. Η Βόρεια Εύβοια, όπως και το σύνολο της Περιφέρειάς μας είναι ένας πανέμορφος, αλλά και ασφαλής προορισμός!

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω