Εύβοια: Εκτός ελέγχου η φωτιά που καίει δασική έκταση- Εκκενώθηκε οικισμός - Τεράστια κινητοποίηση (video)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 11.7.2020 | 17:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εύβοια: Εκτός ελέγχου η φωτιά που καίει δασική έκταση- Εκκενώθηκε οικισμός - Τεράστια κινητοποίηση (video)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκτός ελέγχου πλέον η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12:00 το μεσημέρι στους Ραπταιούς του δήμου Καρύστου στην Εύβοια. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο . Εκκενώθηκε οικισμός

 

UPDATE 17:20

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε πριν από λίγο στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησος, καθώς εκτιμά ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ αυτήν την ώρα, έχουν δυσχεράνει την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν τον σύμμαχο της πυρκαγιάς, που έχει επεκταθεί.

 

 

UPDATE 15:45

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Κινείται προς τον οικισμό Δήλησο με την πυροσβεστική να έχει ήδη ζητήσει την εκκένωση του οικισμού.

Ισχυροί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ πνέουν στην περιοχή γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών. Ισχυρές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Επί εδάφους επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 28 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και από αέρος 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη από τις 12:00 βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στους Ραπταιούς του δήμου Καρύστου στην Εύβοια. Η φωτιά καίει δασική έκταση και κινείται προς τον οικισμό Δήλησο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι κάτοικοι είναι σε ετοιμότητα για την εκκένωση του οικισμού, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Επί εδάφους επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων από όμορους δήμους και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

 

(φωτογραφία αρχείου)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω