Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Πήγε για αυτοψία σε διαμέρισμα και έχασε την ζωή της (audio)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 9.7.2020 | 17:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Πήγε για αυτοψία σε διαμέρισμα και έχασε την ζωή της (audio)

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωί μια 34χρονη γυναίκα έπειτα από πτώση από διαμέρισμα τετάρτου ορόφου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πολυκατοικία στην περιοχή της Ανάληψης, στην οδό Κρήτης 41 στις 9:15 το πρωί.

Η γυναίκα εργαζόταν στο πρόγραμμα REACT του δήμου Θεσσαλονίκης και επισκέφθηκε το διαμέρισμα προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Το πρόγραμμα REACT αποτελεί το πρόγραμμα φιλοξενίας και στέγασης μεταναστών και προσφύγων αιτούντων άσυλο.

Ήταν περίπου 8:30 το πρωί όταν η 34χρονη επιμελήτρια μαζί με έναν συνάδελφό της κατευθυνθήκαν στην περιοχή της Ανάληψης στην Θεσσαλονίκη για να κάνουν αυτοψία σε διαμέρισμα που μισθώθηκε από το πρόγραμμα REACT έτσι ώστε την επόμενη εβδομάδα να φιλοξενηθεί οικογένεια προσφύγων. Ο συνάδελφός της επιμελήθηκε διαμέρισμα κοντινής πολυκατοικίας και όταν τελείωσε την έψαξε στο τηλέφωνο. Η γυναίκα δεν απάντησε στις κλήσεις και ο συνάδελφός της πήγε να την βρει. Φτάνοντας στην πολυκατοικία την βρήκε νεκρή στην πρασιά του κτηρίου.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν και μιλάει στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Ειδοποιηθήκαμε σήμερα το πρωί γύρω στις 9:50, ότι βρέθηκε νεκρή μια επιμελήτρια διαμερισμάτων  του προγράμματος REACT, πρόκειται για το πρόγραμμα φιλοξενίας και στέγαση αιτούντων άσυλο. Επρόκειτο το διαμέρισμα αυτό να κατοικηθεί την επόμενη βδομάδα από οικογένεια προσφύγων. Πήγε μαζί με έναν συνάδελφό της, ο οποίος επιμελήθηκε διαμέρισμα σε κοντινή πολυκατοικία. Όταν ο συνάδελφός της τελείωσε την δουλειά του, την πήρε τηλέφωνο στο κινητό αλλά η γυναίκα δεν απάντησε. Τότε αυτός πήγε από εκεί για να της χτυπήσει το κουδούνι. Φτάνοντας στην πολυκατοικία την βρήκε νεκρή στην αυλή της πολυκατοικίας. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ειδοποιήθηκε και η υπηρεσία μας. Το σπίτι ήταν άδειο, ήταν μισθωμένο. Η καταλληλόλητα του σπιτιού είχε ελεγχτεί από τους μηχανικούς στο προηγούμενο στάδιο. Η γυναίκα πήγε για να ελέγξει τις λεπτομέρειες όπως αν στάζει η βρύση ή αν καίνε οι λάμπες. Η 34χρονη έπεσε από το μπαλκόνι. Αποκλείεται να την έσπρωξαν γιατί ήταν κενό το διαμέρισμα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ατυχήματος. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Α.Τ Χαριλάου.

 

Ακούστε τι είπε ο Χάρης Αηδονόπουλος, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για το τραγικό συμβάν.

(φωτογραφία αρχείου)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω