Στο κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού της Cisco στα παλιά σφαγεία ο Αμερικανός Πρέσβης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 9.7.2020 | 17:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στο κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού της Cisco στα παλιά σφαγεία ο Αμερικανός Πρέσβης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Το χώρο των δημοτικών παλιών Σφαγείων στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου ήδη ο Αμερικανικός κολοσσός Cisco σχεδιάζει την επένδυση για το στήσιμο του κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού επισκέφτηκε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και την διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου αλλά και τον Γενικό Διευθυντή της αμερικανικής εταιρείας Αντώνη Τσιμπούκη.

Ο κ. Πάιατ αρχικά εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αρχιτεκτονική του κτηρίου δίνοντας συγχαρητήρια στο Δήμαρχο για τις άμεσες διαδικασίες στην παραχώρηση του χώρου. Σημείωσε δε ότι σε δώδεκα μήνες έγιναν περισσότερα απ όσα δεν έγιναν σε δώδεκα χρόνια.

Υπογράμμισε ότι η Πρεσβεία έχει δώσει μεγάλη σημασία στο να υποστηρίξει την καινοτομία και τις start up επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Σημείωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν την προσπάθεια ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα μεγάλο τεχνολογικό κέντρο στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ήταν ότι πριν λίγους μήνες απλά υπήρχε ένα project και σήμερα η επένδυση παίρνει σάρκα και οστά. Στόχος όπως είπε το κέντρο του διεθνούς μετασχηματισμού να δουλέψει άμεσα ανακοινώνοντας ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα εγκαινιαστεί με τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές και για σεμινάρια για ανέργους.

Ο διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα επισήμανε ότι το Σεπτέμβριο θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια. Σημείωσε ότι το κέντρο θα φέρει την τεχνολογία κοντά στον κόσμο, θα είναι διαθέσιμη στον πολίτη να την αγγίξει , να την καταλάβει και να δει τι μπορεί να καταφέρει με την υλοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών.

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: 

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω