Τζιτζικώστας σε Πάιατ: Σε 2-3 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 9.7.2020 | 14:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τζιτζικώστας σε Πάιατ: Σε 2-3 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά την υποδοχή εξήγησε στον κ. Πάιατ ότι το νέο κτήριο είναι βιοκλιματικό εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο, υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση στο ενεργειακό κόστος.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξενάγησε  από την ταράτσα του κτηρίου τον Αμερικανό Πρέσβη στο δυτικό κομμάτι της πόλης από την πλευρά του λιμανιού εξηγώντας του το σχέδιο ανάπτυξης για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι μέχρι και το Αγγελοχώρι και τη δημιουργία χώρων αναψυχής ενώ υπογράμμισε τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία επενδύσεων.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι με τα έργα που έχουν ήδη γίνει στη δυτική πλευρά της πόλης αλλά και με αυτά που θα γίνουν σε 2-3 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα είναι μια διαφορετική πόλη ενώ κάλεσε Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ως παράδειγμα τον Αμερικανικό Κολοσσό Cisco.

Από την πλευρά του ο κ. Πάιατ έκανε αρκετές ερωτήσεις για τα κτήρια που έβλεπε, για το λιμάνι, λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη μοιάζει με Αμερικανικές πόλεις όπως το Βανκούβερ.

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω