«Κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9.7.2020 | 21:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης»

THESSNEWS-DESK

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. Α.Ε.).

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης ζητούν και να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη εισόδου στην Κ.Α.Θ. ΑΕ, αλλά να καταργηθούν και τα ήδη υφιστάμενα.

«Με πρόσφατη  απόφαση της η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. Α.Ε.) προχώρησε στην αναπροσαρμογή των τελών εισόδου στην αγορά. Απόφαση που πέραν του ότι δημιουργεί ουσιαστικά πρόβλημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά, θα οδηγήσει και σε κοινωνικές εντάσεις με την επακόλουθη αύξηση του κόστους βασικών προϊόντων διατροφής σε βάρος των συναλλασσόμενων, των εμπόρων, της κεντρικής αγοράς και των καταναλωτών» αναφέρουν αρχικά οι βουλευτές.

«Ειδικότερα με την απόφαση της αυτή η διοίκηση της Κ.Α.Θ. ΑΕ:

  • Αυξάνει από 150 % έως και 400 %, τα τέλη εισόδου των αγοραστών και προμηθευτών της Λαχαναγοράς
  • Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της τελικής τιμής πώλησης των προϊόντων προς τον καταναλωτή καθώς το επιπλέον κόστος από την αύξηση των τελών θα μετακυληθεί στον καταναλωτή» σημειώνουν.

 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τέλος επισημαίνουν ότι μόνο στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης επιβάλλονται τέλη εισόδου για τους αγοραστές.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω