Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα και τον Δεκαπενταύγουστο στις Εκκλησίες – Τι ορίζει νέα ΚΥΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 9.7.2020 | 10:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα και τον Δεκαπενταύγουστο στις Εκκλησίες – Τι ορίζει νέα ΚΥΑ

THESSNEWS-DESK

Μέχρι τις 21 Αυγούστου παρατείνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας η ισχύς των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν και σήμερα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων λόγω κορωνοϊού.

Το ΦΕΚ που είναι σε ισχύ και παρατείνεται, ορίζει: Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός εκατό.

Οι ως άνω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τις Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και τους λοιπούς χώρους εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας. Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δέχονται ημερησίως (χωρίς διανυκτέρευση) δεν μπορεί να υπερβαίνει την αναλογία ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή του κεντρικού χώρου λατρείας του Μοναστηριού ή του χώρου εγκαταβίωσης, με ανώτατο όριο τα εκατό άτομα.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω