Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο ΡΘ: Αν τηρούμε τα μέτρα δεν θα έχουμε διασπορά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 9.7.2020 | 09:58 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο ΡΘ: Αν τηρούμε τα μέτρα δεν θα έχουμε διασπορά

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Δεν υπάρχει φόβος και δεν θα έχουμε μεγάλη διασπορά αν τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπενθυμίζοντας τη χρήση μάσκας, τη τήρηση αποστάσεων, την αποφυγή συγχρωτισμού και το πλύσιμο των χεριών.

Με φόντο την άρση της απαγόρευσης χρήσης μάσκας στα εμπορικά κέντρα, ο κ. Εξαδάκτυλος συνέστησε ωστόσο να φοράμε μάσκα καθώς όπως είπε είναι πολύ πιθανό εντός καταστήματος να ανταλλάξουμε αεροσταγονίδια αν κάποιος πελάτης βήξει ή φτερνιστεί.

Με φόντο το άνοιγμα των συνόρων τόνισε πως «όσα τεστ και να κάνουμε δεν μπορούν να ελεγχθούν όλοι οι επισκέπτες». Επίσης επισήμανε πως αν σήμερα κάποιος είναι θετικός αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και αύριο και το αντίστροφο. Μάλιστα ένας αριθμός φορέων, όπως είπε, δεν θα αποτυπωθεί ποτέ.

Σε ότι αφορά την πορεία του κορωνοϊού, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι έχει υποστεί μέχρι στιγμής 75 μεταλλάξεις. Καμία όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνει ότι ο ιός θα εξαφανιστεί.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω