Ο «χάρτης» των κρουσμάτων από την 1η Ιουλίου- Σε καραντίνα γκρουπ Σέρβων στην Αιδηψό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 9.7.2020 | 09:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων από την 1η Ιουλίου- Σε καραντίνα γκρουπ Σέρβων στην Αιδηψό

THESSNEWS-DESK

Άλλα 24 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού μέτρησε χθες Τετάρτη η χώρα μας. Καθημερινά από το άνοιγμα των συνόρων η πλειοψηφία των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα μας είναι εισαγόμενα.

Συνολικά, από την 1η Ιουλίου έχουν καταγραφεί 123 εισαγόμενα κρούσματα σε σύνολο 216 στην επικράτεια. Η πλειοψηφία εντοπίστηκε σε αεροδρόμια και στον Προμαχώνα ενώ οι περισσότεροι θετικοί είναι από χώρες των Βαλκανίων, με πρώτους τους Σέρβους.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης στην Ελλάδα με τη συμπλήρωση 15 ημερών από το άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων. Όπως έχουν γνωστοποιήσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι η κατάσταση στη χώρα θα επαναξιολογείται κάθε δεκαπενθήμερο και θα λαμβάνονται επιπλέον μέτρα αν κριθεί απαραίτητο. Ήδη η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει το άνοιγμα των συνόρων με τη Μ. Βρετανία από τις 15 Ιουλίου.

Σε καραντίνα γκρουπ Σέρβων

Σε οικειοθελή καραντίνα τέθηκε το γκρουπ των 80 Σέρβων στην Αιδηψό, στο οποίο ένα ζευγάρι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Οι Σέρβοι τουρίστες υποβλήθηκαν χθες σε τεστ και αναμένουν τα αποτελέσματα. Θα παραμείνουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω