Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 9.7.2020 | 08:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

THESSNEWS-DESK

Εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης προχώρησε χθες σε αλλαγές διατάξεων. Διέγραψε τη φράση σύμφωνα με την οποία ο διοργανωτής θα έπρεπε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της ζημίας και την αντικατέστησε με τη φράση «έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του, όπως αυτές αναφέρονται περιοριστικά…».

Παράλληλα στην παράγραφο 3 του άρθρου 3 εκτός από την αυθόρμητη συνάθροιση επιτρέπεται χωρίς γνωστοποίηση εφόσον τηρούνται προϋποθέσεις εκτός από την αυθόρμητη και η έκτακτη συνάθροιση. Τέλος, η αστυνομία σε περίπτωση που απαγορεύσει συνάθροιση πλέον θα πρέπει να υποδεικνύει εφόσον είναι εφικτό άλλο χώρο συνάθροισης.

 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νομοσχέδιο. Και οι δύο στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Η πρώτη από το ΠΑΜΕ στις 20:00 και η δεύτερη στις 19:00 από μέλη σχηματισμών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω