«Ελευθερία χωρίς δυνατότητα έκφρασης δεν υπάρχει!»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8.7.2020 | 22:02 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Ελευθερία χωρίς δυνατότητα έκφρασης δεν υπάρχει!»

THESSNEWS-DESK

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης 9 Ιούλη, ώρα 7.00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, την οποία διοργανώνει  η Επιτροπή για την ελευθερία στη διαδήλωση.

«Ελευθερία χωρίς δυνατότητα έκφρασης δεν υπάρχει! Κανένας νόμος δε μπορεί να περιορίσει το δικαίωμα της διεκδίκησης, της αντίστασης σε αντιλαϊκά μέτρα, της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Κανένας νόμος δε μπορεί να βάλει «μαύρο» στα δίκαια αιτήματα των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων» αναφέρει η ΛΑΕ στην ανακοίνωσή της.

«Όταν το 1% του πλανήτη κατέχει πάνω από το 80% του παγκόσμιου πλούτου, τότε το πρόβλημα δεν είναι αν θα κάνουν πορεία πάνω από 100 ή 200 πολίτες, αλλά αν υπάρχει δικαιοσύνη, αν υπάρχει φτώχεια, αν υπάρχει περίθαλψη, αν υπάρχουν συντάξεις, αν…..

Όταν η νεολαία ξενιτεύεται για να βρει δουλειά, ποια αστυνομία μπορεί να αποφασίσει αν θα κάνει πορεία διεκδικώντας το δίκιο της και το δικαίωμά της στο όνειρο;

Όταν βγαίνουν κατά χιλιάδες πρώτες κατοικίες και λαϊκές περιουσίες στο σφυρί, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το ιδιώνυμο για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι δίκαιο;» σημειώνουν.

«Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, όταν η δημόσια ζωή ζέχνει από σκάνδαλα, στα οποία, κάποιοι επιτήδειοι, έβαλαν χέρι στο δημόσιο κορβανά;; Στον ιδρώτα μας δηλαδή, που γίνεται φορολογία;

Κι αυτός ο νόμος, όπως και τα απολειφάδια παρόμοιων χουντικών διατάξεων, θα βρυκολακιάσουν στο συρτάρι όσων τα σκέφθηκαν και τα ψήφισαν.

Θα τον αψηφίσουμε και θα συνεχίσουμε, γιατί όσο υπάρχει η εκμετάλλευση, θα υπάρχουν κι αυτοί που αγωνίζονται για να τη σταματήσουν» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω