Τρία αιτήματα Τριανταφυλλίδη σε Τζιτζικώστα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8.7.2020 | 21:18 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τρία αιτήματα Τριανταφυλλίδη σε Τζιτζικώστα

THESSNEWS-DESK

Λοιμωδών, Μετρό Θεσσαλονίκης και ΤΙΤΑΝ ήταν τα τρία ζητήματα που έθεσε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Την άμεση ανάγκη να αξιοποιηθούν το κλειστό Νοσοκομείο Λοιμωδών και το παλιό 424, ενόψει του δεύτερου κύματος κορονωϊού, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών που είχε προσκεκλημένο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ.Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε επίσης στο πολύπαθο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εγκαίνια του Μετρό της Αθήνας που έχει φτάσει στον Πειραιά.

Επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με έμφαση το θέμα της λειτουργίας της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ σε σχέση με την πρώτιστη αξία της προστασίας της υγείας των Θεσσαλονικέων από την περαιτέρω ατμοσφαιρική ρύπανση, τονίζοντας πως αν θέλει η συγκεκριμένη βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί στον ίδιο χώρο θα πρέπει να χρησιμοποιεί ως καύσιμο υλικό το φυσικό αέριο και όχι τη ρυπογόνα καύση σκουπιδιών-RDF.

Ειδικότερα, ο κ.Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της υγειονομικής  θωράκισης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, ενόψει και του δεύτερου αλλά και της τουριστικής κίνησης και ζήτησε τη στήριξη του Περιφερειάρχη στο αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μέσα από Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, για την αξιοποίηση των χώρων του Νοσοκομείου Λοιμωδών και του παλιού 424. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μας, έχουν ανάγκη αποσυμφόρησης. Τα τρέχοντα ζητήματα, όπως οι καρδιοπάθειες, οι καρκινοπαθείς, οι χημειοθεραπείες κ.ά. θα πρέπει να αντιμετωπίζονται κανονικά. Γι’αυτό ζητώ την παρέμβασή σας τόσο για την αύξηση των κλινών εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη όσο και για την αξιοποίηση του κλειστού Λοιμωδών και του παλιού 424 ενόψει μάλιστα και του δεύτερου κύματος κορωνοϊού. Η πρότασή μου για την αξιοποίηση Λοιμωδών και 424 αφορά τη δημιουργία αποκλειστικά ενός χώρου υποδοχής διαλογής και επιβεβαίωσης της σοβαρότητας των κρουσμάτων κορωνοιού και της περαιτέρω αντιμετώπισής τους».

Επίσης ο κ.Τριανταφυλλίδης ζήτησε από τον κ.Τζιτζικώστα να πιέσει το Υπουργείο Υγείας έτσι ώστε οι δωρεές των ιδιωτών, για τη δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας για τον covid19, να μην αξιοποιηθούν μόνο στην Αθήνα αλλά να περιλαμβάνουν και την ελληνική περιφέρεια στο σύνολό της.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε «Μία ευρωπαϊκή πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, με ενάμιση εκατομμύριο κατοίκους, περιμένει να δει συγκεκριμένα έργα και όχι μόνο λόγια. Την ίδια στιγμή που το Μετρό στην Αθήνα έχει φτάσει στον Πειραιά και θα φτάσει στη Θήβα και στη Λιβαδειά, στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι ακόμη περιμένουν την ολοκλήρωση ενός έργου που ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε για  τον Απρίλιο του 2023. Γιατί ο κ.Μητσοτάκης δεν εφαρμόζει τη συνταγή που εφάρμοσε στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη και όπως λέει μέσα σε ένα χρόνο έφτιαξε τρεις σταθμούς Μετρό των πέντε χιλιομέτρων;»

Σε ότι αφορά το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης  ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε «Για τον Τιτάνα oι απόψεις μας ταυτίζονται με τις κινητοποιήσεις των 127 φορέων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η δυτική Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι η πίσω αυλή της πόλης, με τη δυσοσμία στο Κορδελιό και με τον Τιτάνα να δημιουργεί προβλήματα περιβαλλοντικής μόλυνσης. Αν θέλει ο Τιτάνας να λειτουργεί μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα πρέπει να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και όχι να καίει σκουπίδια και RDF. Δεν γίνεται να μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω