«Μαύρο νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης για τις διαδηλώσεις»

THESSCITY 8.7.2020 | 21:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Μαύρο νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης για τις διαδηλώσεις»

THESSNEWS-DESK

Κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις και η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

«Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση καλεί όλο το λαό της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7:00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, να ενώσει τη φωνή του με κάθε άλλο αγωνιζόμενο φορέα της πόλης, με κάθε επιτροπή, σύλλογο, σωματείο και δημοκρατικό συμπολίτη μας για το θεμελιώδες δικαίωμα όλων μας στη διαδήλωση» αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

«Το μαύρο νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης για τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις δεν πρέπει να περάσει. Μας γυρνάει δεκαετίες πίσω, σε σκοτεινούς καιρούς διώξεων και κοινωνικής φίμωσης. Ισοδυναμεί με κατάργηση της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας έκφρασης κάθε λογής κοινωνικών - εργασιακών αιτημάτων και διεκδικήσεων. Δεν είναι οι δίκαιες κινητοποιήσεις μας αυτές που «πλήττουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας» όπως προκλητικά μας λένε, είναι οι ίδιες οι πολιτικές των κυβερνήσεων που εδώ και τόσα χρόνια μας βυθίζουν σε μια συγκοινωνία ρημαγμένη, μας στερούν το θεμελιώδες δικαίωμα στη μετακίνηση, στη στέγη, στην εργασία, στην περίθαλψη, και ταπεινώνουν το εισόδημα και την αξιοπρέπειά μας» προσθέτουν.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει όλα τα ρυάκια να ενωθούμε σε ένα ποτάμι. Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας. Δεν το διαπραγματευόμαστε» καταλήγει.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω