«Στην αυτοδιοίκηση κρινόμαστε από τις πράξεις μας»

THESSCITY 7.7.2020 | 21:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Στην αυτοδιοίκηση κρινόμαστε από τις πράξεις μας»

THESSNEWS-DESK

Αντίδραση των τοπικών συμβούλων της πλειοψηφίας στην Πυλαία στην κριτική που δέχθηκε η διοίκηση για την αναβολή της εμποροπανήγυρης του Προφήτη Ηλία λόγω του COVID-19.

«Ζητούμε από τους όψιμους υποστηρικτές της Πυλαίας μας και των παραδόσεων μας να μην καπηλεύονται την βαριά μας ιστορία και το πλούσιο πολιτιστικό μας απόθεμα. Αν δεν μπορούν να δείξουν υπευθυνότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την δημόσια υγεία, ας αναλογιστούν τουλάχιστον πως στην αυτοδιοίκηση κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Είναι αυτονόητη απαίτηση αυτές να συμβαδίζουν με τα λόγια μας!» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

«Ελπίζουμε όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προστατεύοντας με πράξεις και λόγια το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας και τον τόπο μας, την Πυλαία μας» κατέληξε κάνοντας λόγο νωρίτερα για παράδοξες και ακατανόητες αναρτήσεις στο διαδίκτυο από σύμβουλο της αντιπολίτευσης.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

Με αφορμή παράδοξες και ακατανόητες αναρτήσεις στο διαδίκτυο από σύμβουλο της αντιπολίτευσης για την αναβολή της εμποροπανήγυρης του Προφήτη Ηλία λόγω του COVID-19, ως τοπικό συμβούλιο της Πυλαίας με ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο μας θα θέλαμε υπεύθυνα να σας ενημερώσουμε ότι:

  • Η υπ' αριθμ. 227/22-06-2020 ΑΔΣ για την αναβολή της εμποροπανήγυρης ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, πριν από λίγες μόνο ημέρες.
  • Στη συζήτηση και την λήψη της άνω απόφασης ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος όπως και όλη η δημοτική του ομάδα ήταν παρόντες και ψήφισαν ΝΑΙ χωρίς καμία παρατήρηση, υποσημείωση ή αστερίσκο. Είναι τουλάχιστον κωμικό, υποκριτικό και λαϊκίστικο, το γεγονός ότι ενώ ψήφισε υπέρ της αναβολής της εμποροπανήγυρης, εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς διατείνεται ότι διαφωνεί και μάλιστα να αυτοχρίζεται ως επικεφαλής κινητοποιήσεων κατά της απόφασης που ο ίδιος ψήφισε! Ο ψυχικός διχασμός και οι αντιφάσεις, δεν ενδιαφέρουν κανέναν και σίγουρα δεν μπορούν να διχάσουν τους Πυλαιώτες. Την αγάπη, τον σεβασμό, την ευαισθησία και το αμείωτο ενδιαφέρον μας για την Πυλαία και τους συμπολίτες μας δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν, ιδίως σε αυτούς που κατά το «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω» επιχειρούν να εμφανιστούν ως αυτόκλητοι «υπερασπιστές» της Πυλαίας μας.
  • Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου εκτός από πράξη ευθύνης, είναι πέρα για πέρα ορθή, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της υγείας των Πυλαιωτών και των επισκεπτών μας δεδομένων των συνθηκών συνωστισμού που επικρατούν κατά την διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων.
  • Οι πολλές συμμετοχές και παρουσίες ξενόφερτων μικροπωλητών σε πάγκους καθώς και το άγνωστο και μη ελεγχόμενο πλήθος ανθρώπων, θα καθιστούσαν αδύνατη την ιχνηλάτηση σε περίπτωση εμφάνισης ακόμη και ενός κρούσματος.
  • Ακόμη και η υποψία κρούσματος θα έβαζε όλη την Πυλαία στο «μάτι του κυκλώνα» και της αρνητικής κριτικής, θα νέκρωνε την τοπική οικονομία και θα δυσφήμιζε συνολικά τον δήμο μας. Άραγε όλα αυτά τα σκέφτεται ο «διπρόσωπος» δημοτικός σύμβουλος ή θα περίμενε μικρόψυχα την καταστροφή για να ασκήσει την κριτική του κατά της δημοτικής διοίκησης??
  • Σας ενημερώνουμε επίσης ότι τα τοπικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικότατα με την αυτονόητη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των πρωτοκόλλων υγιεινής. Το μόνο που απαγορεύεται είναι η ανάπτυξη πάγκων από πλανόδιους, ενώ η απόφαση του ΔΣ δεν απαγορεύει φυσικά τη λειτουργία των καταστημάτων της Πυλαίας μας.
  • Η απόφαση για την αναβολή των εκδηλώσεων δεν αφορά μόνον την εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία, όπως ανεύθυνα διαδίδουν κάποιοι, αλλά συνολικά όλες τις δημοτικές ενότητες όπως το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Χορτιάτη, του Αγίου Παντελεήμονα στο Πανόραμα κ.α. και έχει χρονική ισχύ έως την 30/8 οπότε και θα επανεξετασθεί ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.
  • Από τη επόμενη χρονιά 2021 και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα χαρούμε όλοι μαζί τις γιορταστικές μας εκδηλώσεις πολιτισμού με τη λαμπρότητα που τους αξίζουν, ασφαλείς και υγιείς.

 

Ζητούμε από τους όψιμους υποστηρικτές της Πυλαίας μας και των παραδόσεων μας να μην καπηλεύονται την βαριά μας ιστορία και το πλούσιο πολιτιστικό μας απόθεμα. Αν δεν μπορούν να δείξουν υπευθυνότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την δημόσια υγεία, ας αναλογιστούν τουλάχιστον πως στην αυτοδιοίκηση κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Είναι αυτονόητη απαίτηση αυτές να συμβαδίζουν με τα λόγια μας!

 

Ελπίζουμε όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προστατεύοντας με πράξεις και λόγια το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας και τον τόπο μας, την Πυλαία μας.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω