Επιτροπή για την Ελευθερία στη διαδήλωση: Σιδηρόφραχτες διατάξεις της κυβέρνησης

THESSCITY 7.7.2020 | 20:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επιτροπή για την Ελευθερία στη διαδήλωση: Σιδηρόφραχτες διατάξεις της κυβέρνησης

THESSNEWS-DESK

Η Επιτροπή για την Ελευθερία στη διαδήλωση, η οποία συγκροτήθηκε χθες, Δευτέρα 6/7, μετά από ευρεία σύσκεψη στο Ε.Κ.Θ., και αποτελείται από φορείς του συνδικαλιστικού/εργατικού και φοιτητικού κινήματος, τοπικών κινημάτων, δημοτικών και περιφερειακών σχημάτων, ανένταχτων συναγωνιστών, διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, 8 Ιούλη και ώρα 11.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Οι σιδηρόφραχτες διατάξεις, τις οποίες φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα στο καλοκαίρι, που αυτή υπολειτουργεί, και όσο ισχύουν ακόμη τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, ισοδυναμούν με κατάργηση της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, της ελευθερίας έκφρασης κάθε λογής κοινωνικών - εργασιακών αιτημάτων και διεκδικήσεων, μέσα από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις» αναφέρει στο κάλεσμά της.

«Σημαίνει ότι, στο εξής, κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να νομοθετεί οποιαδήποτε μέτρα, χωρίς να μπορεί να εκφραστεί η φωνή της κοινωνίας, χωρίς να λογαριάζει αντιδράσεις από το λαό, και κάθε εργοδότης να επιβάλλει τις θέσεις του, χωρίς αντιστάσεις από τους εργαζόμενους» προσθέτει.

«Είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μέτρων και πολιτικών όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, όπως ο περιορισμός των απεργιών, το ιδιώνυμο στις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα περάσουν!» καταλήγει.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω