Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στο ΡΘ: Στο 25% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 7.7.2020 | 10:25 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στο ΡΘ: Στο 25% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Με το κλείσιμο των συνόρων έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί μια αναστάτωση», τονίζει η Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο για την φετινή τουριστική σεζόν.

«Από τις 15 Ιουνίου ξεκίνησε η δυνατότητα να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία. Το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου θα είχαμε την εικόνα του όσα ξενοδοχεία ανοίγουν στην περιοχή.

Όσα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει σήμερα έχουν πληρότητα περίπου 25% τα ξενοδοχεία που είχαν ανοίξει δεν ήταν πάνω από το 60% στην Πιερία», υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε η κ. Ξυπτερά, τα περισσότερα ξενοδοχεία, μαζί με τα ενοικιαζόμενα, δουλεύουν αποκλειστικά με Σερβία ή Βαλκάνια γεγονός που μετά την απαγόρευση της εισόδου στην Ελλάδα Σέρβων τουριστών, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στον κλάδο του τουρισμού.

«Έχουμε και από Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο μικρό ποσοστό Γάλλων και Άγγλων μιλώντας για τις προηγούμενες χρονιές. Υπάρχουν και κάποια όμως που δουλεύουν αποκλειστικά με Σερβία ή Βαλκάνια», τόνισε η κ. Ξυπτερά.

 

Φωτογραφία από ming dai από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω