2.800 εκπαιδευτικοί εκτός πινάκων λόγω προβλήματος με το παράβολο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.7.2020 | 13:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

2.800 εκπαιδευτικοί εκτός πινάκων λόγω προβλήματος με το παράβολο

ΝΙΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ || [email protected]

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί πανελλαδικά κρίθηκαν απορριπτέοι από το ΑΣΕΠ καθώς ενώ πλήρωσαν ηλεκτρονικά όπως προβλέπεται, το απαραίτητο παράβολο προκειμένου να μπουν στους πίνακες, στο σύστημα φαίνεται σαν να μην είναι πληρωμένο.

Μέχρι στιγμής 2.800 εκπαιδευτικοί αν δεν βρεθεί λύση μένουν άνεργοι για τα επόμενα τρία χρόνια σύμφωνα με την γενική σύμβουλο στην ΑΔΕΔΥ, Ελένη Μαυροπούλου που μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Μέσα στην ηλεκτρονική αίτηση υπήρχε και ένα κουτάκι, να πληρωθεί ένα παράβολο των τριών ευρώ, πολλοί συνάδελφοι το πατούσαν και το παράβολο πληρώθηκε την ημέρα λήξης του. Πρακτικά όχι την ώρα της αίτησης, οπότε φαίνεται σαν να είναι μη πληρωμένο» εξήγησε η κ. Μαυροπούλου.

«Είναι θέμα ξεκάθαρα της πλατφόρμας», τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι πρόβλημα που αφορά όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ανεξαιρέτως ειδικότητας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να δοθεί μια προθεσμία για να καταβληθεί ξανά το παράβολο από όσους έμειναν εκτός πινάκων λόγω αυτού του προβλήματος.

Σύμφωνα με την κ. Μαυροπούλου αύριο θα υπάρξει συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας, ενώ σήμερα έγινε διαμαρτυρία και στο ΥΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη όπου «υπήρξε μια θετική πρόθεση του συμβούλου του υπουργού, ότι κατά τα 75% θα λυθεί το ζήτημα. Εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι το αποτέλεσμα εν τέλει θα μετρήσει».

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω