Θεσσαλονίκη: Καθημερινοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.7.2020 | 12:25 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Καθημερινοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιεί κάθε μέρα η δημοτική αστυνομία με 4 έως 6 κλιμάκια πρωί και απόγευμα για τα μέτρα τήρησης κατά του κορωνοϊού καθώς και για το αν οι επιχειρήσεις συμμορφώνονται  στα προβλεπόμενα μέτρα για την παραχώρηση χωρών μετά και τις πρόσφατες σχετικές διατάξεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ελέγχων τηρείται σειρά προτεραιότητας  κατόπιν της αίτησης που έχουν υποβάλλει στο δήμο οι επιχειρήσεις για παραχώρηση χώρων ατελώς βάση των διατάξεων.

Η δημοτική αστυνομία στη συνέχεια πραγματοποιεί την επιτόπια αυτοψία προκειμένου να ελέγξει αν τηρούνται οι διατάξεις του νόμου.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 190 έλεγχοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πλειοψηφία αφορά προγραμματισμένους ελέγχους μετά την αίτηση από τα καταστήματα για παραχώρηση χώρου ενώ έλεγχοι γίνονται και μετά από καταγγελίες.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διαπιστώνονται μικρές αποκλίσεις από τις διατάξεις του νόμου που χρήζουν αλλαγής ενώ έχουν διαπιστωθεί 12 παραβάσεις όπου ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Επιπλέον δύο φορές την εβδομάδα έλεγχοι πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας με την ΕΛΑΣ.
 


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω