«Καμία ανοχή στα παράνομα παρκαρισμένα»: Το αυστηρό μήνυμα της Τροχαίας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.7.2020 | 10:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Καμία ανοχή στα παράνομα παρκαρισμένα»: Το αυστηρό μήνυμα της Τροχαίας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Καθημερινή παρουσία έχουν πλέον στους δρόμους της Θεσσαλονίκης γερανοί της Τροχαίας οι οποίοι προχωρούν σε άρσεις παράνομων σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Στο 24ωρο υπάρχουν τρεις βάρδιες με ένα όχημα ανά βάρδια ενώ συνολικά ο στόλος της τροχαίας αριθμεί πέντε γερανούς με στόχο, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας Ταξίαρχο Θωμά Γέρμανο, να ενισχυθεί με περισσότερους.


Σύμφωνα με τον κ. Γέρμανο μετά την άρση της καραντίνας η Τροχαία προχωρά σε άρσεις οχημάτων γιατί όπως είπε η κατάσταση στην πόλη δεν πάει άλλο και οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται μόνο με ένα πρόστιμο ή αφαίρεση πινακίδων. «Όταν πάνε όμως και δεν βρουν το αυτοκίνητο, τους κόβονται τα πόδια και το θυμούνται μια ζωή» σημείωσε.

Στόχος όπως είπε δεν είναι η τροχαία να είναι τιμωρός αλλά να «νοικοκυρέψει» την πόλη όσο μπορεί. Κατά τον ίδιο το κυκλοφοριακό πρόβλημα από κει που ήταν πρώτο στην πυραμίδα κατεβαίνει σιγά σιγά προς τη βάση.
 

 

Να σημειωθεί ότι τα οχήματα αφού σηκωθούν από το γερανό μεταφέρονται σε φυλασσόμενο χώρο της τροχαίας. Το κόστος της άρσης πέρα από το πρόστιμο για την παράβαση έχει ένα κοστολόγιο περίπου στα 78 ευρώ συν δύο ευρώ ανά χλμ από το σημείο που βεβαιώθηκε η παράβαση μέχρι το σημείο φύλαξης. Αυτά πληρώνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από το σύστημα. Taxinet στην ενότητα ηλεκτρονικό παράβολο και στη συνέχεια ο παραβάτης θα. πρέπει να πάει στην τροχαία για τη διαδικασία αποδέσμευσης.

Παράλληλα όποιο αυτοκίνητο εντοπίζεται παράνομα σταθμευμένο στην Τσιμισκή εισπράττει κλήση και αφαιρούνται οι πινακίδες.


Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής τόνισε ότι οι κοινές δράσεις με την τροχαία έχουν αυξηθεί και με τη λειτουργία του ενιαίου συντονιστικού κέντρου. Τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

 

Δείτε φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω