Άδεια από τουρίστες η Χαλκιδική – Τι λένε δήμαρχοι στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 6.7.2020 | 10:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Άδεια από τουρίστες η Χαλκιδική – Τι λένε δήμαρχοι στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με μελανά χρώματα περιγράφουν την τουριστική σεζόν στην Χαλκιδική οι δήμαρχοι Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.

«Βλέπουμε μια άδεια Κασσάνδρα χωρίς κόσμο. Έκλεισαν και τα σύνορα με την Σερβία οπότε χειροτερεύει η κατάσταση», τονίζει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Όπως είπε υπήρχε αισιοδοξία ότι η εικόνα θα άλλαζε λίγο τον Ιούλιο ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. «Είναι λίγο πιο τραγικά τα πράγματα απ’ ότι τα περιμέναμε», σημείωσε. «Ακούγεται πολύ άσχημο αλλά τελικά είναι αυτό που είπα, “από τι θέλουμε να πεθάνουμε από τον κορωνοϊό ή την πείνα”», είπε χαρακτηριστικά.

Από την μεριά του ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας τόνισε ότι «υπήρχε μια αισιοδοξία που πήγαζε από την γειτνίαση του νομού Χαλκιδικής με τις Βαλκανικές χώρες και λόγω του οδικού τουρισμού ότι θα ήμασταν ευνοημένοι δύστυχος δεν μπορεί να υπάρξει πλέον αυτή η αισιοδοξία».

Σχετικά με τα ξενοδοχεία ο κ. Ντέμπλας είπε ότι περίπου το 90% των ξενοδοχείων είναι ανοιχτά σημείωσε ωστόσο πως υπάρχει φόβος και από τους Έλληνες και από τους τουρίστες λόγω του ιού με την κίνηση να κινείται γύρω στο 20% με 25% τα Σαββατοκύριακα.

«Υπάρχει μια ανησυχία μια αμφιβολία για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική περίοδος ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα εκτονωθεί όλο αυτό», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

«Μικρή επισκεψιμότητα, χαμηλές κρατήσεις, μια κατάσταση αναμονής. Αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες μια πρωτοφανή κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Βαλιάνος σημειώνοντας ότι τα ξενοδοχεία σχεδόν στο σύνολο τους έχουν ανοίξει και είναι σε πλήρη ετοιμότητα

Προσθέτοντας έναν τόνο αισιοδοξίας ο κ. Βαλιάνος είπε ωστόσο πως «η δημοτική αρχή έχει αγκαλιάσει όσο ποτέ άλλοτε το τουριστικό προϊόν έχουμε επιλέξει να το προωθούμε ακόμα και σε αυτή την περίοδο και να παράγουμε  θετικές ειδήσεις και να βοηθήσουμε».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω