Σάλος από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα: Τα 3 εκατ. για τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς και ο… «Λευκός Οίκος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 6.7.2020 | 09:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σάλος από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα: Τα 3 εκατ. για τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς και ο… «Λευκός Οίκος»

THESSNEWS-DESK

Σάλος έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι ο Νίκος Παππάς και οι τότε ένοικοι του Μαξίμου προσπάθησαν να  επηρεάσουν τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι είχε λάβει 3 εκατομμύρια ευρώ εικονικό δάνειο από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC  ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του «White House» (του Μεγάρου Μαξίμου).

Το ποσό αυτό υποστηρίζει ότι αντιστοιχεί σε προκαταβολή που φέρεται να έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα ως υπεργολάβος για ένα εμπορικό κέντρο που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έλαβαν χώρα κατά την συζήτηση της αντιδικίας του με την εταιρεία Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC). Αυτή είναι που έχει προσφύγει κατά της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, απαιτώντας την πληρωμή 3.000.000 ευρώ. 

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House». Όταν ερωτήθη ποιο είναι το «White House», απάντησε στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και το Νίκο Παππά και ότι αυτά τα χρήματα ήταν προκαταβολή για τη συμμετοχή του ίδιου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Αντίδραση από ΝΔ – Τι απαντά για τις κατηγορίες ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για πρακτικές μαφίας. «Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις», τονίζει μεταξύ άλλων η ΝΔ.

Για «φθηνούς και στημένους αντιπερισπασμούς» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Έβαλε στο κάδρο τον  ΥΠΕΣ. «Τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος» αναφέρει.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω