«Σάρωσαν» τη Βόρεια Ελλάδα τα έντονα φαινόμενα - Ανυπολόγιστες οι ζημιές (videos)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 5.7.2020 | 13:46 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Σάρωσαν» τη Βόρεια Ελλάδα τα έντονα φαινόμενα - Ανυπολόγιστες οι ζημιές (videos)

THESSNEWS-DESK

Σφοδρή κακοκαιρία με χαλαζοπτώσεις έπληξε χθες τη Βόρεια Ελλάδα. Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο Δροσερό, Ολυμπιάδα Εορδαίας αλλά και σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Ανάλογα φαινόμενα έπληξαν και τον Δήμο Βοΐου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο Δροσερό, οι δύο υπόνομοι του χωριού υπερχείλισαν, τμήμα της γέφυρας κοντά στο Κοιμητήριο έπεσε, ενώ το χαλάζι «θέρισε» κηπευτικά, σιτηρά και ελαιοκράμβη εκατοντάδων στεμμάτων.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Ολυμπιάδα Εορδαίας. Η τρίωρη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι έσπασαν δέντρα, ενώ το νερό πλημμύρισε τους δρόμους.

Στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ σοβαρές ζημιές προκάλεσε η χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες, ενώ οι δυνατοί άνεμοι ξήλωσαν στέγες από αποθήκες και ποιμνιοστάσια. Δέντρα ξεριζώθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους, ενώ ένα έπεσε πάνω σε σπίτι προκαλώντας ζημιές. Προβλήματα, από πτώσεις δέντρων, σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση.

Στη Θεσσαλονίκη, στο δήμο Βόλβης, ένα ρέμα υπερχείλισε με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ να εγκλωβιστούν,  στον παλιό δρόμο Σοχού – Λαγκαδά. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω