Με αυτά τα salad bowls θα διατηρήσετε τη σιλουέτα σας άψογη όλο το καλοκαίρι

ΓΕΥΣΗ 4.7.2020 | 22:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Με αυτά τα salad bowls θα διατηρήσετε τη σιλουέτα σας άψογη όλο το καλοκαίρι

THESSNEWS-DESK

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να «γευτείτε» το υπέροχο καλοκαιράκι από το να δροσίζεστε με μοναδικές επιλογές λαχανικών και θρεπτικών πρώτων υλών, μέσω απολαυστικών salad bowls, που αποτελούν μια νόστιμη διατροφική πρόταση και παράλληλα πρόκειται να διατηρήσουν τη σιλουέτα σας σε φόρμα καθ' όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Σύμφωνα με το glow.gr παρακάτω, θα βρείτε μια σειρά από λαχταριστές & εκλεκτές γεύσεις που θα δώσουν άλλη essence στο καλοκαιρινό μενού σας!

 

Salad Bowl με σολομό και κινόα

Πλούσια και θρεπτική, η σαλάτα αυτή τα έχει όλα: πρωτεΐνη, βιταμίνες και φρέσκα λαχανικά. Εμείς, τη σερβίρουμε με σολομό, εσείς, όμως, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με γαρίδες, κοτόπουλο, ψημένα μανιτάρια ή αβγά.

Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα ή 4 μερίδες

1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία «Φρεσκούλης»
300 γρ. κινόα
2 αγγουράκια κομμένα σε φέτες
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μεγάλο αβοκάντο κομμένο σε φέτες
200 γρ. σολομός καπνιστός
50 γρ. σουσάμι
1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα
Για τη σάλτσα

4 κ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
12 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε κι ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Την αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν. Κρατάμε λίγη ποσότητα και ανακατεύουμε την υπόλοιπη με την κινόα. Μοιράζουμε την κινόα στα πιάτα. Προσθέτουμε τη σαλάτα Πανδαισία, τα αγγουράκια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τον σολομό και το σουσάμι. Ραντίζουμε με τη σος που κρατήσαμε, συμπληρώνουμε τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

 

Salad Bowl με baby leaves, κινόα & δροσερά λαχανικά

Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα ή 4 μερίδες

1 συσκευασία baby leaves «Φρεσκούλης»
1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα
1 μέτριο αγγούρι (σε ροδέλες)
3 ραπανάκια (σε ροδέλες)
8-10 ντοματίνια (στη μέση)
2-3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)
150 γραμ. μανούρι
50 γραμ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)

Για τη σάλτσα

Χυμό ½ λεμονιού
Χυμό ½ λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
2-3 κουταλιές Ξίδι μπαλσαμικό
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι λουλουδιών
2-3 ώριμες φράουλες (χοντροκομμένες)
1/3 φλιτζανιού Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Eκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε καλά τη σαλάτα baby leaves «Φρεσκούλης». Την ρίχνετε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί και το κουκουνάρι. Ψήνετε το μανούρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το κόβετε σε κύβους. Ρίχνετε όλα τα υλικά της σος στο μούλτι και τα χτυπάτε για λίγο, να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα. Βάζετε το τυρί στην σαλάτα, περιχύνετε με τη σος και πασπαλίζετε με το κουκουνάρι.

Φωτογραφία από TinaHader από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω