Με «μπαλώματα» η σημερινή ασφαλτόστρωση στην Ανθέων (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 2.7.2020 | 18:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Με «μπαλώματα» η σημερινή ασφαλτόστρωση στην Ανθέων (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Μερική ήταν τελικά η ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Γ. Παπανδρέου (Ανθέων) καθώς όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη τα έργα που έγιναν ήταν απλά «μπαλώματα» με καινούργια άσφαλτο σε μέρη του δρόμου και όχι σε όλες τις λωρίδες.

Στο ενημερωτικό σημείωμα από τον δήμο έγραφε χαρακτηριστικά: «αύριο (για σήμερα Πέμπτη) θα ασφαλτοστρωθούν τρεις κόμβοι, στη συμβολή της Γ. Παπανδρέου (Ανθέων) με τις οδούς 25ης Μαρτίου, Λασκαράτου και Γραβιάς».

Η «καλή» μέρα για το έργο ξεκίνησε από το πρωί όταν παρά τις προειδοποιητικές σημάνσεις που είχαν τοποθετηθεί πριν δύο ημέρες ότι απαγορευόταν η στάθμευση όπου θα εκτελούνταν οι εργασίες από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, πολλοί ήταν οι οδηγοί που δεν συμμορφώθηκαν και άφησαν τα αυτοκίνητά τους τόσο δεξιά όσο και αριστερά της οδού Ανθέων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις προφανείς δυσκολίες στην εκτέλεση των εργασιών, η τροχαία σύμφωνα με τα πιο επίσημα χείλη δεν ειδοποιήθηκε προκειμένου να απομακρύνει τα οχήματα με γερανούς οι οποίοι ήταν σε ετοιμότητα.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε από το Ράδιο Θεσσαλονίκη μετά και το πρωινό ρεπορτάζ όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα ο προϊστάμενος Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα γιατί δεν θα ασφαλτοστρωθεί όλη η Ανθέων αλλά μόνο η μεσαία λωρίδα που έχει πρόβλημα, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για συντήρηση του δρόμου και όχι καινούργια ασφαλτόστρωση και ότι οι κορδέλες μπήκαν για να μην μετακινηθούν τα οχήματα και πατήσουν στην καινούργια άσφαλτο.

Η λεπτομέρεια είναι ότι οι προειδοποιητικές επισημάνσεις έγραφαν «Απαγορεύεται η στάθμευση – Θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης».

Ακολούθησε νέο ενημερωτικό σημείωμα από τον Δήμου την ώρα που οι εργασίες ήταν σε εξέλιξη που διευκρίνιζε ότι οι εργασίες αφορούν στους τρεις κόμβους (25ης Μαρτίου, Λασκαράτου και Γραβίας) στη συμβολή με την Ανθέων και όχι σε όλο το μήκος των οδών.

 

Η επιθεώρηση των έργων από το Δήμαρχο

Τα έργα επιθεώρησε το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος και δήλωσε: «Στόχος μας είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της πόλης μας να αλλάξει», παρατηρώντας ότι σήμερα το εκτεταμένο δίκτυο δρόμων που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, μήκους περίπου 400 χιλιομέτρων, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Δημοτική Αρχή αξιοποίησε την περίοδο των περιορισμών στην κυκλοφορία λόγω κορωνοϊού και προχώρησε σε σειρά ασφαλτοστρώσεων σε κομβικούς δρόμους, όπως στην Κατσιμίδη, στην Ίωνος Δραγούμη και στην Παπάφη.

Αντίστοιχα και τώρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζέρβας, η Διοίκηση του Δήμου σκοπεύει να αξιοποιήσει την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε μειώνεται η κίνηση στους δρόμους της πόλης, για να προχωρήσει σε νέες ασφαλτοστρώσεις σε κομβικούς δρόμους.

Μεταξύ άλλων το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Στρατού καθώς και της Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στην Ανθέων εκτός από τα «μπαλώματα» έγιναν και διαγραμμίσεις.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω