«Απαράδεκτη δημόσια δήλωση Έλληνα αθλητή κατά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2.7.2020 | 22:02 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Απαράδεκτη δημόσια δήλωση Έλληνα αθλητή κατά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ»

THESSNEWS-DESK

Στην Βουλή φέρνει το θέμα των δηλώσεων παίκτη της ομάδας χάντμπολ νέων του Ολυμπιακού, κατά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ η «Ελληνική Λύση».

Σε ερώτησή τους προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αβδελάς αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε σχόλια του facebook για τον ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο εν λόγω αθλητής αποκάλεσε, ουσιαστικά, τους φίλους του Δικεφάλου «Βούλγαρους».

«Λίγο αργότερα, ο αθλητής ζήτησε δημόσια συγνώμη, αποδίδοντας το ρατσιστικό και προσβλητικό του σχόλιο στο νεαρό της ηλικίας του. Όμως, η σχετική συμπεριφορά ήδη έχει εκδηλωθεί και έχει αναπαράξει ένα κλίμα δυσφορίας αλλά και ρατσιστικής αντιμετώπισης ενός μέρους της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

 

Η ερώτηση της Ελληνικής Λύσης

Κυρία Υπουργέ,

Θλίψη και αποστροφή προκάλεσε σε πολλούς συμπολίτες μας, που επικοινώνησαν μαζί μας, ένα προσβλητικό σχόλιο παίκτη της ομάδας χάντμπολ νέων του Ολυμπιακού, κατά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που δημοσιοποιήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε σχόλια του facebook για τον ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο εν λόγω αθλητής αποκάλεσε, ουσιαστικά, τους φίλους του Δικεφάλου «Βούλγαρους». Λίγο αργότερα, ο παραπάνω αθλητής ζήτησε δημόσια συγνώμη, αποδίδοντας το ρατσιστικό και προσβλητικό του σχόλιο στο νεαρό της ηλικίας του. Όμως, η σχετική συμπεριφορά ήδη έχει εκδηλωθεί και έχει αναπαράξει ένα κλίμα δυσφορίας αλλά και ρατσιστικής αντιμετώπισης ενός μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Η προηγούμενη αντιμετώπιση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ συχνά υποδαυλίζεται, από συμφέροντα του χώρου του αθλητισμού. Για το λόγο αυτό, είναι ανάγκη να στηλιτευθεί, τόσο αυτή, όσο και κάθε όμοια συμπεριφορά από την Πολιτεία, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, εναντίον οποιωνδήποτε φιλάθλων και να επιβληθούν οι κατάλληλες πειθαρχικές κυρώσεις από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, που έχουν υπό την εποπτεία τους τις αθλητικές διοργανώσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κα Υπουργός:

Προτίθεσθε να επιβάλετε τις αναλογούσες πειθαρχικές κυρώσεις κατά του νομικού προσώπου που εκπροσωπεί την ανωτέρω αθλητική ομάδα, μέλος της οποίας απηύθυνε τις παραπάνω προσβλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις κατά φιλάθλων άλλης ομάδας, προκειμένου να σταθούν οι κυρώσεις αυτές ως αντικίνητρο προς αποφυγή κάθε όμοιας επανάληψης συμπεριφοράς αθλητή, στο προσεχές μέλλον;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω