Αγωνία για τα εισαγόμενα κρούσματα - Σήμερα τα αποτελέσματα των χθεσινών τεστ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2.7.2020 | 08:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αγωνία για τα εισαγόμενα κρούσματα - Σήμερα τα αποτελέσματα των χθεσινών τεστ

THESSNEWS-DESK

Πάνω από 4.000 τεστ έγιναν σε ταξιδιώτες κατά τη χθεσινή ημέρα από 235 διεθνείς πτήσεις που δέχθηκε η χώρα μας, κατά την πρώτη ημέρα ανοίγματος του εξωτερικού τουρισμού. Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα αργά το απόγευμα.

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου σχεδόν το 50% των κρουσμάτων ημερησίως ήταν εισαγόμενα. Σε όλο τον Ιούνιο 1 στα 5 κρούσματα στην Ελλάδα ήταν εισαγόμενο.

Χθες από τα 23 κρούσματα, τα 11 ήταν αφίξεις από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα τέσσερα από Προμαχώνα, τέσσερα από πτήσεις, δύο μέσω Αλβανίας και ένα αφορούσε Ελληνοαμερικανό στην Κάρπαθο. Στα υπόλοιπα, οκτώ εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, ένα στη Ροδόπη,  δύο στην Καστοριά και ένα στην Αττική.

«Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ανέφερε ότι από τη Δευτέρα οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα. Μέχρι την Κυριακή θα μπορούν να τη συμπληρώνουν μέχρι και λίγες ώρες πριν την άφιξή τους.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω