Έβρος: Αντιδράσεις για το άνοιγμα των Καστανιών- «Θα το πάρουν πίσω» λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 30.6.2020 | 12:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έβρος: Αντιδράσεις για το άνοιγμα των Καστανιών- «Θα το πάρουν πίσω» λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας

ΜΕΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΔΗ || [email protected]

Μαζί με τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, ανοίγουν αύριο και όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας. Έντονες αντιδράσεις στον Έβρο για το άνοιγμα του τελωνείου των Καστανιών. Φοβούνται εισαγόμενα κρούσματα και οικονομική διαρροή, όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

«Δύο είναι οι παράγοντες. Η πορεία της πανδημίας και από την άλλη δεν μπορούμε να ανοίξουμε τώρα τα σύνορα και με τέτοια ισοτιμία που υπάρχει μεταξύ ευρώ και τουρκικής λίρας, αν δεν δοθούν κάποια σημαντικά οικονομικά κίνητρα για να στηριχθούν οι τοπικές μας επιχειρήσεις και ο εμπορικός μας κόσμος. Κυρίως να μην έχουμε κρούσματα στην περιοχή μας που έχουμε κρατήσει 'καθαρή' από τον κορωνοϊό» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίδης.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας εκτίμησε ότι τελικά η απόφαση θα αναιρεθεί και δεν θα ανοίξουν οι Καστανιές. «Πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος. Η εκτίμηση που κάνω και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω συλλέξει είναι ότι δεν θα ανοίξει στην παρούσα φάση το τελωνείο των Καστανιών» ανέφερε, προσθέτοντας ότι εντός της ημέρας αναμένεται και η σχετική απόφαση.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω