Γ. Τάσιος στο ΡΘ: Τα μισά ξενοδοχεία της χώρας δεν άνοιξαν - Χαμηλή η πληρότητα από βαλκάνιους τουρίστες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 30.6.2020 | 10:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Τάσιος στο ΡΘ: Τα μισά ξενοδοχεία της χώρας δεν άνοιξαν - Χαμηλή η πληρότητα από βαλκάνιους τουρίστες

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο 60% εκτίμησε ότι θα φτάσει συνολικά η λειτουργία των ξενοδοχείων πανελλαδικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Σάκη Μόσχη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Όπως είπε πανελλαδικά, από τα 10.000 περίπου ξενοδοχεία τα 5.208 έχουν πάρει βεβαίωση τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αντίστοιχα στην Χαλκιδική από τα 540 τα 328 έχουν πάρει την βεβαίωση.

Χαμηλό είναι και το ποσοστό της πληρότητας από τους Βαλκάνιους τουρίστες που πέρασαν από τον Προμαχώνα το τελευταίο διάστημα καθώς σύμφωνα με τον κ. Τάσιο φτάνει μόλις το 30%. «Η σεζόν είναι covid ξεκάθαρα. Θα λειτουργήσουμε με αυτό τον τρόπο», τόνισε.

Σχετικά με τους ελέγχους μέσω barcode ο κ. Τάσιος είπε ότι η εφαρμογή που υπάρχει για να καταγράφονται οι επισκέπτες που έρχονται δίνει μια πλήρη εικόνα ωστόσο όπως είπε ο ίδιος, έχει ατέλειες οι οποίες αναμένεται να διορθωθούν. «Η πλατφόρμα έχει θετικά σχόλια στο εξωτερικό ως προς τον στόχο», πρόσθεσε παράλληλα.

Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό ο κ. Τάσιος είπε ότι  «τα βρήκαμε με τον ιατρικό σύλλογο Χαλκιδικής, δεν θα πω το ίδιο για πολλές περιοχές όμως της χώρα που οι γιατροί βρήκαν ευκαιρία να κάνουν συνδικαλισμό επάνω μας και ζητούν τιμές πολύ υψηλές» και έκανε έκκληση να βάλουν πλάτη και οι ιδιώτες γιατροί.

«Σε πλήρη απασχόληση δεν θα είναι τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενοι πανελλαδικά που είναι  80.000 οι εποχικοί. Οι προσπάθειες από τους συναδέλφους για προσλήψεις πλήρους απασχόλησης γιατί προσλήψεις θα γίνουν με το πρόγραμμα της επαναπρόσληψης. Κάνουμε προσπάθεια από τον Αύγουστο ξεκινήσει το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και στην πλήρη απασχόληση», πρόσθεσε.


«Το  ενδιαφέρον των ταξιδιωτών είναι μειωμένο και υποτονικό. Ελπίζαμε ότι τουλάχιστον από 1η Ιουλίου θα άλλαζε το σκηνικό αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει», λέει από την μεριά του ο Βύρων Θεολόγης πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας Θράκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κόσμος περιμένει να πάει κάποιος άλλος από το περιβάλλον του διακοπές να γυρίσει και να τους πει την εμπειρία του γιατί δεν ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.

«Υπάρχει μια διστακτικότητα του κόσμου. Επιλέγει να πάει κάπου που δεν εμπλέκεται αεροπλάνο, πλοίο. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη. Και οι αεροπορικές και οι ακτοπλοϊκές και οι ξενοδόχοι για να κάνουμε ελκυστικά πακέτα. Εμείς τα κάναμε αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία από Engin Akyurt από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω