Κ. Ζέρβας: Σε δέκα μήνες η καθαριότητα έπαψε να είναι το πρώτο πρόβλημα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 30.6.2020 | 10:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Ζέρβας: Σε δέκα μήνες η καθαριότητα έπαψε να είναι το πρώτο πρόβλημα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αρχής το νούμερο ένα πρόβλημα που ήταν η καθαριότητα έχει σταματήσει να είναι το νούμερο ένα και αυτό συνέβη όπως είπε γιατί έγινε πολύ δουλειά.

Για το ΣΜΑ τόνισε ότι είναι ένας χώρος που δουλεύτηκε πολύ, η 1-1,5 πρέσα έγιναν 4 που λειτουργούν 365 ημέρες το χρόνο, διορθώθηκε η γεφυροπλάστιγγα, επιδιορθώθηκαν κοντέινερ και τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των απορριμματοφόρων που πλένονται, λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός.
 


Χαρακτήρισε το σταθμό σύγχρονο και λειτουργικό όχι μόνο για το Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και για το συνολικό σχεδιασμό του ΦΟΣΔΑ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και όμορους δήμους.

Υπογράμμισε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με την ανανέωση του εξοπλισμού και εκτίμησε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων.

Ανέφερε δε ότι μαζί με τη βελτίωση της ανακύκλωσης και την τοποθέτηση των καφέ κάδων στο τέλος της θητείας η καθαριότητα θα βρίσκεται στο επίπεδο  που πρέπει να έχει μια ευρωπαϊκή πόλη.

Σε ερώτηση του Ράδιο Θεσσαλονίκη για το χθεσινό επικριτικό σχόλιο του πρώην αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Θανάση Παπά απάντησε ότι όλοι ξέρουν τι γινόταν στο παρελθόν και πλέον όλοι κοιτάμε στο μέλλον.
 

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης τόνισε ότι είναι το τελείωμα μιας προσπάθειας η οποία ξεκίνησε από το 2916 και σταμάτησε για δύο χρόνια, ατονισε το 2019 λόγω εκλογών και ξεκίνησε τον Ιούλιο το 2919. Όπως είπε εμείς ως νέα δοτική αρχή οφείλαμε να τελειώσουμε και το κάναμε πιο γρήγορα. Σημείωσε ότι σκοπός είναι η καθαριότητα να γίνει η πρώτη υπηρεσία. «Δεν κοιμόμαστε και δεν σταματάμε να δουλεύουμε» είπε κλείνοντας.

 


Λίγα λόγια για το ΣΜΑ

Ο ΣΜΑ Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός δημοτικός σταθμός σε όλη την Ελλάδα, λειτουργεί όλο το 24ωρο και υποδέχεται τα απορρίμματα της Θεσσαλονίκης. Η δυναμικότητα του μπορεί να φτάσει μέχρι και 1000 τόνους σκουπιδιών.

Τα απορριμματοφόρα  αφού περάσουν από ζυγαριά, απορρίπτουν τα σκουπίδια σε μεγάλες χοάνες, οι οποίες καταλήγουν σε πρέσες οι οποίες συμπιέζουν τα σκουπίδια και όταν φτάσουν σε ένα όγκο συμπιεσμένου  περίπου 1000 τόνων, φορτώνονται και οδηγούνται στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω