Έρχεται τετραήμερο καύσωνα - Δυσφορία τη νύχτα - Τι αναφέρει ο Μ. Σιούτας στο ΡΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 29.6.2020 | 16:07 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έρχεται τετραήμερο καύσωνα - Δυσφορία τη νύχτα - Τι αναφέρει ο Μ. Σιούτας στο ΡΘ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετραήμερο πολύ υψηλών θερμοκρασιών από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή αναμένεται στην χώρα.

"Τετάρτη και Πέμπτη φαίνεται να είναι οι πιο θερμές ημέρες. Με το θερμόμετρο να φτάνει  μέγιστες τιμές τους 38 με 39 βαθμούς. Πιθανόν τοπικά να έχουμε  και 40 σε κάποιες περιοχές" σημειώνει στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας.

Για την Βόρεια Ελλάδα και την Μακεδονία ο κ. Σιούτας αναφέρει πως περιμένουμε την Τρίτη αύριο μέγιστη τιμή τους 37 μέχρι και πιθανό και 38 βαθμούς. 36 στη Θεσσαλονίκη με τις ελάχιστες τιμές στα ηπειρωτικά τους 17 βαθμού και 22-23 στη Θεσσαλονίκη ελάχιστη θερμοκρασία.

"38 στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές και στα πεδινά κυρίως τμήματα Θεσσαλία, Κ. Μακεδονία" πρόσθεσε ενώ για τις πεδινές περιοχές της Ημαθίας και των Σερρών σημείωσε ότι εκεί ανεβαίνει παρά πολύ η θερμοκρασία και έχουμε τις μέγιστες τιμές.

 

Δυσφορία τη νύχτα 

Για ένα πολύ θερμό τετραήμερο με προβλήματα τις νυχτερινές ώρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έκανε λόγο ο κ. Σιούτας.

"Γιατί εξασθενούν οι βοριάδες, τα γνωστά μας μελτέμια, στο Αιγαίο έφταναν και τα 8 μποφόρ. Η εξασθένισή τους θα επιτρέψει αυτή την άνοδο της θερμοκρασίας. Δηλαδή το ρεύμα από την Αφρική, που μας έφερνε αυτές τις  θερμές αέριες μάζες θα ενισχυθεί , θα έχουμε τις υψηλές θερμοκρασίες και παράλληλα θα ανέβουν οι ελάχιστες θερμοκρασίες τη νύχτα" συμπλήρωσε.

"Οι νυχτερινές θερμοκρασίες καθώς οι άνεμοι θα εξασθενίσουν, στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα είναι 25 με 26 βαθμούς οι ελάχιστες , που είναι υψηλές, προκαλούν δυσφορία,  δεν ανακουφιζόμαστε τη νύχτα. Δεν έχουμε αυτή την πτώση της θερμοκρασίες ώστε να ανακουφίζεται ο οργανισμός και να νιώθουμε καλυτέρα"

Ο κ. Σιούτας κάνει λόγο για συνθήκες καύσωνα και καλεί τα ευαίσθητα άτομα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες για τις υψηλές θερμοκρασίες και να μην υποτιμούμε τους κινδύνους από τον καύσωνα.

 

Υποχώρηση και βροχές από Σάββατο

"Από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή έχουμε μια μικρή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών κατά 2 με 3 βαθμούς" ανέφερε ο κ. Σιούτας.

"Ταυτόχρονα στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε και κάποιες βροχές τις απογευματινές ώρες, ο καιρός θα γίνει άστατος και έτσι δεν θα ανέβει πολύ η θερμοκρασία, έχουμε μία κάμψη το Σαββατοκύριακο" πρόσθεσε.

 

Ο καιρός τον Ιούλιο

"Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι μετά τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού, ο υπόλοιπος Ιούλιος και κυρίως η δεύτερη-τρίτη εβδομάδα φαίνεται να κυλάει με πιο χαμηλές θερμοκρασίες, πιθανόν να έχουμε και άστατο καιρό ειδικά στη Β. Ελλάδα. Και δεν περιμένουμε τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες, πολύ υψηλές θερμοκρασίες." σημείωσε ερωτώμενος για τον καιρό του Ιουλίου.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω