«Σαχάρα» το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Εκτός λειτουργίας σιντριβάνια και βρύσες (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 29.6.2020 | 13:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Σαχάρα» το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Εκτός λειτουργίας σιντριβάνια και βρύσες (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού να βρίσκεται προ των πυλών οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να οπλιστούν με καπέλο, αντηλιακό  και πολλά νερά ειδικά όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, όσοι αναζητήσουν μια όαση δροσιάς στο κέντρο θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι μάταιο καθώς σιντριβάνια και βρύσες υπάρχουν αλλά είναι εκτός λειτουργίας.

Το σιντριβάνι δίπλα από το Βασιλικό Θέατρο με το περίφημο άγαλμα της Λουόμενης βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκεται το σιντριβάνι  στην πλατεία Ναβαρίνου με το επίσης περίτεχνο άγαλμα με την ονομασία το «Αγόρι που σφυρίζει». Και τα δύο έχουν βανδαλιστεί αρκετές φορές και αντί να αποτελούν σημεία δροσιάς έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και σημεία εκτόνωσης βανδάλων.

Εκτός λειτουργίας είναι και το μεγάλο σιντριβάνι στο πάρκο Ξαρχάκου καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της ανάπλασης.


Εγκαταλελειμμένα και εκτός λειτουργίας είναι και τα μαρμάρινα  σιντριβάνια αλλά  και οι βρύσες στη Νέα Παραλία στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου. Εκτός λειτουργίας είναι και οι πίδακες νερού στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας.

Το μόνο σιντριβάνι  που λειτουργεί είναι στην πλατεία Φαναριωτών, μετά την πρόσφατη ανάπλαση που έγινε στην περιοχή.


 

«Κόλλησε» στα δικαστήρια η εργολαβία του δήμου

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι ο Δήμος έχει βγάλει μια εργολαβία για τα σιντριβάνια με ένα κονδύλι της τάξεως των 400 Χιλ ευρώ. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί όμως όπως είπε είναι στα δικαστήρια οι δύο εταιρείες οι οποίες προσβάλλουν η μία την άλλη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα η διαδικασία θα ξεμπλοκάρει.

Για τις βρύσες στη νέα παραλία τόνισε ότι έχει δώσει εντολή να επισκευαστούν εκ νέου καθώς πάρα το γεγονός ότι επιδιορθώθηκαν πριν τέσσερις μήνες, βανδαλίστηκαν ξανά.


THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω