Κήποι Έβρου: Ανοιχτά τα ελληνοτουρκικά σύνορα μόνο για Έλληνες - Έκπληκτες οι τοπικές αρχές - Στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 29.6.2020 | 10:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κήποι Έβρου: Ανοιχτά τα ελληνοτουρκικά σύνορα μόνο για Έλληνες - Έκπληκτες οι τοπικές αρχές - Στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεγάλη αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων στους Κήπους του Έβρου μόνο για Έλληνες πολίτες και μόνο για όσους έχουν άδεια παραμονής στη χώρα μας.

«Τυχαία το μάθαμε σε συζητήσεις στην αγορά» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου. Διερωτήθηκε ποια είναι η υγειονομική προστασία και ποια υγειονομικά πρωτόκολλα ακολουθούνται για την ασφάλεια των πολιτών, στη σκιά των πληροφοριών ότι δεν γίνονται έλεγχοι στους εισερχόμενους και εξερχόμενους.

Παράλληλα τόνισε και την οικονομική ζημία για τις τοπικές επιχειρήσεις καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κάνουν τις αγορές στους στην Τουρκία λόγω χαμηλής φορολογίας αλλά και λόγο της νομισματικής διαφοράς. «Είναι τζίρος που ‘φεύγει’ από την τοπική οικονομία» υπογράμμισε η κ. Κωνσταντινίδου.

 

Α. Βαφειάδης: Όλοι είναι έκπληκτοι

Οι επαγγελματίες του Νομού Ροδόπης έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας ζητώντας εξηγήσεις για την εν λόγω απόφαση, όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών – εμπόρων Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Ο κ. Βαφειάδης μάλιστα δήλωσε ότι τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια είναι έκπληκτοι από αυτή την εξέλιξη.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω