Αδ. Γεωργιάδης στο ΡΘ: Η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να κάνει το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 26.6.2020 | 10:28 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αδ. Γεωργιάδης στο ΡΘ: Η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να κάνει το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ως πρόσωπο που κατηγορήθηκε αδίκως αισθάνομαι δικαιωμένος», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στη NOVARTIS. 

«Ως Έλληνας πολίτης αισθάνομαι μεγάλη θλίψη γιατί η NOVARTIS θα πληρώσει 300 εκ. δολάρια πρόστιμα για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα αλλά θα τα πληρώσει στον αμερικανό φορολογούμενο. Γιατί εδώ οι αρχές αντί να ασχοληθούν με το πραγματικό σκάνδαλο, κυνηγούσαν πολιτικούς. Χάσανε τρία χρόνια έρευνας δεν κάνανε έρευνα κατά αυτών που πραγματικά έκαναν τις αθέμιτες πρακτικές και η NOVARTIS το κλείνει στην Αμερική πληρώνει τα εκατομμύρια και εμείς θα τα κλαίμε. Για ποιο λόγο; Διότι η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να κάνει το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την υπόθεση πρόσθεσε πως «δεν δέχομαι πως ένας εισαγγελέας μπορεί να κυβερνά παρά το νόμο και να είναι τύραννος. Η κ. Τουλουπάκη έχει παραβιάσει πέντε φορές τα όρια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να μας κρατάει επ’ άπειρον σε ομηρία .Έχω και εγώ δικαιώματα πώς να το κάνουμε».

 

Για τη Cisco στη Θεσσαλονίκη

Ερωτηθείς για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού στο χώρο των παλαιών Δημοτικών Σφαγείων σε συνεργασία με τον τεχνολογικό Αμερικανικό κολοσσό Cisco, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «φανταστική» αυτή την εξέλιξη καθώς όπως είπε η Cisco αποφάσισε να κάνει 1 από τα 15 παγκόσμια center κέντρα ψηφιακής επιτάχυνσης στη Θεσσαλονίκη.

«Θα μπορούν να πηγαίνουν παιδιά να κάνουν ταχύρυθμα μαθήματα ρομποτικής και υψηλής τεχνολογίας αλλά θα υπάρχει και κομμάτι ερευνητικό και θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά και οι νέοι να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται από μια από εταιρία κολοσσό».
 

Ακούστε το ηχητικό 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω