Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2020 σύμφωνα με το Forbes

THESSLIFE 8.6.2020 | 23:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2020 σύμφωνα με το Forbes

THESSNEWS-DESK

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Γη φαίνεται πως έχουν ανοσία στην πανδημία. Καθώς αυτός ο αόρατος έχθρος συνέχιζε  να εξαπλώνεται στην Ευρώπη και την Αμερική, οι παγκόσμιες αγορές μετοχών κατακλύστηκαν, αυξάνοντας πολλές περιουσίες.

Από τις 18 Μαρτίου, η διάσημη λίστα του περιοδικού Forbes μέτρησε 2.095 δισεκατομμυριούχους -58 λιγότερους από πριν έναν χρόνο. Μάλιστα, από τους δισεκατομμυριούχους που παραμένουν στις πρώτες θέσεις, το 51% είναι φτωχότερο από ό,τι πέρυσι.

Σύμφωνα με το glow.gr, o Jeff Bezos παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά, παρά το γεγονός ότι έδωσε 36 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του στο Amazon, στην πρώην σύζυγό του Mackenzie Bezos ως μέρος του διαζυγίου τους το περασμένο καλοκαίρι. Συνολικά, η περιουσία του αξίζει 113 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας την αύξηση των μετοχών της εταιρίας του κατά 15% από το 2019. Ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο εν μέσω της πανδημίας. Προσλαμβάνει 100.000 εργαζομένους πλήρους και μερικής απασχόλησης για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση από καταναλωτές που μένουν στο σπίτι και ψωνίζουν στο διαδίκτυο.


Bill Gates

Ο Bill Gates διατηρεί την θέση του ως ο νούμερο δύο πλουσιότερος, ενώ ακολουθεί ο μεγιστάνας πολυτελών εμπορευμάτων Bernard Arnault, ο οποίος ανάγκασε τον Warren Buffett να μετακινηθεί στη νούμερο τρία θέση για πρώτη φορά. Η Alice Walton, κληρονόμος της περιουσίας του Walmart, είναι η πλουσιότερη γυναίκα, η οποία κατατάσσεται στο νούμερο εννιά με 54,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά 241 γυναίκες κατάφεραν να μπουν στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων 7 που μοιράζονται μια περιουσία με έναν σύζυγο, έναν αδελφό ή ένα παιδί.

 

Qin Yinglin

Το μεγαλύτερο κέρδος σε δολάρια το έχει υπό την κατοχή του ο Qin Yinglin, ο πλουσιότερος κτηνοτρόφος στον κόσμο. Κατατάσσεται στο νούμερο σαράντα τρία και αξίζει 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια -ένα άλμα 14,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την περσινή λίστα, αφού οι μετοχές του στο Muyuan Foods τριπλασιάστηκαν, καθώς η αφρικανική γρίπη των χοίρων μείωσε την προσφορά των ζώων και αύξησε τις τιμές.

 

Eric Yuan

Συνολικά, 267 άτομα που συμπλήρωναν τη λίστα του περασμένου έτους βγήκαν εκτός της, καθώς πολλές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη γνώρισαν μεγάλη παρακμή. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα drop-off αποτελεί ο Adam Neumann του WeWork. Ωστόσο, το Forbes βρήκε 178 νεοεισερχόμενους που προέρχονται από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλου του Zoom Video Communications, Eric Yuan, του οποίου η υπηρεσία βρίσκεται σε άνθηση εν μέσω της νέας πραγματικότητας που έφερε η πανδημία και το lockdown. Φυσικά, οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, με 614, ακολουθούμενη από τη μεγαλύτερη Κίνα -συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο-, με 456.

Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω