Κορωνοϊός: Έλεγχοι σε καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα – 3.000 ευρώ συνολικά τα πρόστιμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 6.6.2020 | 15:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Έλεγχοι σε καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα – 3.000 ευρώ συνολικά τα πρόστιμα

THESSNEWS-DESK

Ελέγχους σε όλη τη χώρα πραγματοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό και τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Παρασκευή, 05.06.2020, μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές- Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, σε ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και τους επιχειρηματίες σχετικά με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εστιών διασποράς του SARS COV-2 και των ολέθριων συνεπειών ενός παρόμοιου ενδεχόμενου για τη δημόσια υγεία και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΑΔ.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω