ΘΕΜΑ ΡΘ: Ερωτηματικά για το άνοιγμα των παιδικών κατασκηνώσεων- Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες χωρίς πρωτόκολλο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 4.6.2020 | 17:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΘΕΜΑ ΡΘ: Ερωτηματικά για το άνοιγμα των παιδικών κατασκηνώσεων- Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες χωρίς πρωτόκολλο

ΒΙΚΥ ΔΕΤΣΙΚΑ || [email protected]

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι των παιδικών κατασκηνώσεων στη Βόρεια Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση για το άνοιγμα των εν λόγω επιχειρήσεων στις 29 Ιουνίου.

Οι αρμόδιοι των παιδικών κατασκηνώσεων μιλούν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας τη χαρά τους για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων τους,  καθώς επίσης και τις ανησυχίες τους για το πώς θα δουλέψουν τη φετινή -ιδιαίτερη αυτή- σεζόν, καθώς ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει για τα παιδικά camps.

 

Χαρά, προετοιμασίες και προβληματισμοί…  για τις νέες συνθήκες λειτουργίας

Μεγάλη είναι η προσμονή των επιχειρηματιών για την έναρξη των κατασκηνώσεων αλλά και των γονέων οι οποίοι ανυπομονούν, σύμφωνα με όσα λένε στο ΡΘ οι αρμόδιοι, να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση.

«Δεχτήκαμε τα νέα με πολλή χαρά γιατί δεν σας κρύβουμε ότι είχαμε ένα άγχος για το αν θα ανοίξουμε φέτος ή όχι», τονίζει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη,  η Στέλλα Τζιώνη, ιδιοκτήτρια των παιδικών κατασκηνώσεων  “ Tzioni Summer Camp ” που βρίσκονται στην Ακτή Κερδυλλίων του Δήμου Αμφίπολης, στον  Νομό Σερρών.

Αναφορικά με το αν οι γονείς νιώθουν ασφαλείς με το γεγονός να στέλνουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, η κα Τζιώνη επισημαίνει ότι παρά τις επιφυλάξεις που έχουν πολλοί γονείς,  δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα γονέων  οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν θέση συμμετοχής για τα παιδιά τους.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει για τις παιδικές κατασκηνώσεις δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, ωστόσο οι αρμόδιοι των κατασκηνώσεων κάνουν ήδη τις προετοιμασίες τους για να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τα παιδιά στους χώρους τους.

«Οι γονείς θα πρέπει να νιώθουν ασφάλεια για τα παιδιά τους, γιατί το περιβάλλον της κατασκήνωσης είναι πιο σίγουρο», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παππάς, διευθυντής Προγραμμάτων ΧΑΝΘ. Μιλώντας για τις προετοιμασίες της κατασκήνωσης στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής , ο κος Παππάς τονίζει ότι η ΧΑΝΘ χρησιμοποίησε ως οδηγό το αμερικάνικο εγχειρίδιο κατασκηνώσεων, σύμφωνα με τον οποίο συνίσταται η επαναληψιμότητα στην καθαριότητα, η τήρηση των αποστάσεων κατά τη διάρκεια των γευμάτων και η ατομική προσωπική υγιεινή.

Στην περίπτωση της κατασκήνωσης της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Λεπτοκαρυά, εκτός από τις νέες υγειονομικές οδηγίες που αναμένουν, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για να υποδεχθούν τα παιδιά αντιμετωπίζουν, λόγω της νέας κατάστασης, πρόβλημα και με το προσωπικό τους. «Το 95% του προσωπικού της κατασκήνωσής μας είναι εθελοντές. Είναι φοιτητές οι οποίοι από όσο γνωρίζουμε δεν θα έχουν ολοκληρώσει την εξεταστική τους όταν ανοίξει η κατασκήνωση», δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η Τζαμπαλάτη Τατιάνα υπεύθυνη της κατασκήνωσης. 

 

Στα ίδια οι τιμές

Οι εκπρόσωποι των κατασκηνώσεων που μίλησαν στο ΡΘ τόνισαν ότι οι τιμές φέτος δεν θα αλλάξουν. «Θα παραμείνουν ίδιες οι τιμές γιατί δεν μπορείς να αυξήσεις την τιμή τη στιγμή ένα παιδί έρχεται συνεχόμενα  στη κατασκήνωση 5-6 χρόνια και να κάνεις κάποια αλλαγή»,  τονίζει η κα Τζαμπαλάτη.

«Τα πιο πολλά παιδιά έρχονται μέσω ταμείων που σημαίνει ότι δεν πληρώνουν.  Όσον αφορά τους ιδιώτες οπωσδήποτε θα κρατήσουμε τις ίδιες τιμές με πέρσι τις οποίες έχουμε και πολλά χρόνια. Παρόλο που είχαμε σκεφτεί φέτος να κάνουμε μία αύξηση, είπαμε δε θα την κάνουμε για να μη φέρουμε τον κόσμο σε δύσκολη θέση» επισημαίνει η κα Τζιώνη.

 

Φωτογραφία από Sasin Tipchai από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω