Μπαρμπουνάκης για Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Τα μπουρίνια είναι η τύχη μας (ηχητικό)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4.6.2020 | 16:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μπαρμπουνάκης για Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Τα μπουρίνια είναι η τύχη μας (ηχητικό)

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστο και το Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης το οποίο φέτος αλλάζει ημερομηνία και… «κρατάει» τις αποστάσεις.

Ο θεσμός της πόλης που έχει συνδεθεί με τα μπουρίνια του Ιούνη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και προσελκύει πολλούς επισκέπτες, φέτος λόγω του κορωνοϊού προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00μμ ως τις 23:00μμ. Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν περισσότεροι από 10.000 χιλιάδες τίτλοι βιβλίων και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 45 εκθέτες.

«Φέτος δεν θα έχει την μορφή της γιορτής και των διαφόρων παράλληλων εκδηλώσεων όπως χορευτικές, μουσικές εκδηλώσεις και προβολές ταινιών και τα περίπτερα θα έχουν απόσταση μεταξύ τους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός» τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

«Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι συνδεδεμένο με τα μπουρίνια και εμείς λέμε ότι τα μπουρίνια είναι η τύχη μας, για αυτό και κράτησε τόσα χρόνια. Αισιοδοξούμε του χρόνου να γιορτάσουμε με διαφορετικές συνθήκες τα 40α γενέθλια του θεσμού».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω