Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Δικαίωση συναδέλφων μας δύο χρόνια μετά την άδικη στοχοποίηση τους

THESSCITY 4.6.2020 | 08:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Δικαίωση συναδέλφων μας δύο χρόνια μετά την άδικη στοχοποίηση τους

THESSNEWS-DESK

Ανακοίνωση για το περιστατικό μεταξύ δικηγόρου και αστυνομικού που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2018 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι, δικηγόρος και αστυνομικός λογομάχησαν και, σύμφωνα με καταγγελία της δικηγόρου ο αστυνομικός μαζί με μερικούς ακόμη, της επιτέθηκε φραστικά. Τότε ο αστυνομικός έπιασε τη γυναίκα από το μπράτσο και την τράβηξε έως το φυλάκιο της αστυνομίας στο Μέγαρο για να καταγραφεί το περιστατικό.

«Σχεδόν δυο χρόνια μετά την προσπάθεια σπίλωσης 4 συναδέλφων μας που υπηρετούσαν στο Δικαστικό Μέγαρο, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε και η δικαιοσύνη απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από την άλλη, δηλώνει την ικανοποίησή της για τη δικαίωση των αστυνομικών καταλογίζοντας στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ότι υιοθέτησε με μεγάλη ευκολία και άκριτα την τοποθέτηση των εμπλεκομένων μελών του.

«Σχεδόν δυο χρόνια μετά την προσπάθεια σπίλωσης 4 συναδέλφων μας που υπηρετούσαν στο Δικαστικό Μέγαρο, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε και η δικαιοσύνη απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών χειρίστηκε την υπόθεση με αντικειμενικότητα και αμεροληψία, αποκαθιστώντας την άδικη επίθεση εις βάρος των συναδέλφων μας, οι οποίοι ενήργησαν καθ’ όλα νόμιμα στα πλαίσια της εργασίας τους.

Εξαρχής, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με μεγάλη ευκολία υιοθέτησε άκριτα την τοποθέτηση των εμπλεκομένων μελών του, προχώρησε σε βαρείς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «αστυνομική αυθαιρεσία», «απρόκλητη επίθεση» και «αυταρχική συμπεριφορά» των Αστυνομικών και οργάνωσε αποχή των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης ως αντίδραση διαμαρτυρίας. Δυστυχώς, την ίδια στάση τηρεί ακόμα και σήμερα, καταγγέλλοντας την κρίση της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών, ενώ αδυνατούμε να πιστέψουμε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι θα ζητηθεί η απομάκρυνσή της από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, θα περιμέναμε από τα μέσα ενημέρωσης που ανέδειξαν το περιστατικό, να καταγράψουν τις θέσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών για να ακουστεί επιτέλους και η φωνή των Αστυνομικών, που σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες επιτελούν αυτό που τους έχει διατάξει η Πολιτεία.

Οι εκφράσεις «Θα σε στείλω στον Έβρο», «Θα σε βρω έξω και θα σ’ αρχίσω στις κλωτσιές» που απευθύνθηκαν από τους δικηγόρους προς τους Αστυνομικούς, φρονούμε ότι πρέπει να παραμείνουν εκεί όπου ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όσοι τις ανέσυραν είναι υπεύθυνοι για την αναβίωση μαύρων εποχών και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των λεγομένων τους.

Τέλος, ο σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστικών λειτουργών είναι θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και πρώτα απ’ όλους πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτές οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης. Διαφορετικά, η επιβολή πεποιθήσεων στους δικαστές και εισαγγελείς, θα μας οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια και θα προκαλέσει σύγχυση στη διάκριση των εξουσιών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω