Ν. Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Αν χρειαστεί η Ελλάδα θα δείξει τα δόντια της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3.6.2020 | 12:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ν. Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Αν χρειαστεί η Ελλάδα θα δείξει τα δόντια της

THESSNEWS-DESK

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να “δείξει τα δόντια της" στην Τουρκία, εάν η γείτονα χώρα οξύνει την επιθετική της πολιτική», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει στα παράνομα σχέδια για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η Αθήνα θα αντιδράσει, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί στάση απλού παρατηρητή.

«Η αντίδραση της χώρας θα είναι ισχυρή», είπε ο υπουργός Άμυνας, υπενθυμίζοντας την αντίδραση της χώρας μας στον Έβρο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες.

«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Τα δείξαμε στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σε αυτό τον δρόμο κινούμαστε. Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της, έχουμε απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για εξωτερική πολιτική απλής παρακολούθησης της τουρκικής επιθετικότητας, εκτιμώντας ότι η Άγκυρα στοχεύει στην πρόκληση θερμού επεισοδίου και επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω δράση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω