Ν. Κεραμέως: Δεν κατανοώ το νόημα του αιτήματος των φοιτητών του ΑΠΘ για το εξάμηνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3.6.2020 | 11:46 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ν. Κεραμέως: Δεν κατανοώ το νόημα του αιτήματος των φοιτητών του ΑΠΘ για το εξάμηνο

THESSNEWS-DESK

Για το αίτημα που έθεσαν οι φοιτητές του ΑΠΘ να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις λόγω κορωνοϊού, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Κεραμέως τόνισε επισήμανε πως η εξ ΄αποστάσεως εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια λειτούργησε εξαιρετικά και διευκρίνισε πως ο τρόπος διεξαγωγής των εξεταστικών είναι αρμοδιότητα του κάθε Ιδρύματος ξεχωριστά.

Παρ’ όλα αυτά, συμπλήρωσε: «Δεν κατανοώ το νόημα του συγκεκριμένου αιτήματος των φοιτητών, την στιγμή που το εξάμηνο έχει προχωρήσει τόσο καλά», αναφερόμενη στο αίτημα των φοιτητών του ΑΠΘ.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η κ. Κεραμέως εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «εξαιρετική τήρηση» των μέτρων προστασίας, την οποία απέδωσε στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τόνισε ότι σε πρώτη φάση δόθηκε μεγάλη σημασία στην άρτια λειτουργία του πρωϊνού τμήματος των δημοτικών και στις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς -τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα- για να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω