Δεκάδες σύριγγες πίσω από το Άγ. Βενιζέλου – Εστίες μόλυνσης τα εγκαταλελειμμένα σπιτάκια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 3.6.2020 | 12:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δεκάδες σύριγγες πίσω από το Άγ. Βενιζέλου – Εστίες μόλυνσης τα εγκαταλελειμμένα σπιτάκια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Σε ανεξέλεγκτη εστία χρήσης ναρκωτικών έχει μετατραπεί το παρκάκι στην πλατεία Αριστοτέλους πίσω από το Μπέη Χαμάμ όπου βρίσκονται οι δημόσιες τουαλέτες.

Χρήστες παίρνουν τη δόση τους ακόμη και την ημέρα ενώ δεκάδες είναι οι χρησιμοποιημένες σύριγγες. Ο χώρος έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα καθώς τόσο οι τοξικομανείς όσο και άλλα άτομα κάνουν την ανάγκη τους στα κάγκελα και τον τοίχο του Χαμάμ καθώς οι δημοτικές τουαλέτες είναι κλειστές.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής είναι ανάστατοι καθώς βλέπουν τους τοξικομανείς να κάνουν ενέσεις καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους τα οποία βγαίνουν είτε μόνα τους είτε με τη συνοδεία τους να παίξουν στην πλατεία.

Ζητούν την διαρκή παρουσία της αστυνομίας καθώς όπως λένε η αστυνόμευση ναι μεν υπάρχει αλλά δεν αρκεί.

 

 

Εστίες μόλυνσης τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί με τους οικίσκους που παραμένουν στην πλατεία και έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης ενώ κάποιοι έχουν μετατραπεί σε καταλύματα από αστέγους που τα κατέλαβαν.

Τα ξεχαρβαλωμένα σπιτάκια με τα καλώδια να κρέμονται αλλά και τα καρφιά αποτελούν πηγή κινδύνου για τα μικρά παιδιά που βγαίνουν για να παίξουν.

Γονείς μάλιστα αναφέρουν ότι υπήρξαν και μικροτραυματισμοί από τα ξηλωμένα υλικά.

 

«Τρεις φορές τη μέρα καθαρίζεται η περιοχή – Θα τα ξηλώσω τα σπιτάκια»

«Η περιοχή καθαρίζεται τρεις φορές τη μέρα από συνεργείο του δήμου» αναφέρει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης.

«Όντως βρίσκουμε αρκετές φορές τη μέρα σύριγγες, οι περισσότερες βρίσκονται στον περιφραγμένο χώρο των Λουτρών. Έχουμε δώσει εντολή στους υπαλλήλους όταν τις βλέπουν, επειδή καταλαβαίνω ότι είναι και πολύ ευαίσθητο θέμα και πολύ δύσκολο, να πηγαίνουν ειδικά συνεργεία ή το σάρωθρο και να τις μαζεύει» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για τα σπιτάκια που βρίσκονται από τα Χριστούγεννα στο σημείο χωρίς αξιοποίηση ο Ν. Ζεϊμπέκης τόνισε ότι «εμείς καθαρίζουμε περιμετρικά τα σπιτάκια. Όχι μέσα. Είναι ιδιώτη όχι δικά μας. Θα ξηλωθούν άμεσα. Μέχρι την Δευτέρα θα έχουν ξηλωθεί. Και αν δεν ξηλωθούν θα τα ξηλώσω εγώ».

 

Γερανός μετά το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη

Το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη που ζήτησε επίσημη ενημέρωση και απάντηση από την διοίκηση του δήμου, προκάλεσε άμεση αντίδραση καθώς εμφανίστηκε πριν από λίγο γερανός για την απομάκρυνση των οικίσκων.

Γερανός ιδιωτικής εταιρείας η οποία είχε τοποθετήσει τα σπιτάκια για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού, ξεκίνησε να τα φορτώνει με τους εργαζόμενους τεχνικούς να αναφέρουν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι μέχρι το προσεχές Σάββατο θα έχουν απομακρυνθεί όλα.

Να σημειωθεί ότι οι οικίσκοι παρέμεναν στην πλατεία και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς ο δήμος εξέταζε το ενδεχόμενο η χρήση τους να επεκταθεί και σε άλλες περιόδους.

Τα σπιτάκια ωστόσο εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους με συνέπεια να βανδαλιστούν και να γίνουν πρόχειρα καταλύματα για αστέγους και τοξικομανείς.

 

 

Δείτε τα σχετικά βίντεο 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω